Sverige - Vitryssland

Gårdagen; Samma musik spelas upp igen, och igen och igen. Den borde väl ta slut någon gång kan man tycka? men inte idag, för idag är det bara seger som viskas i folkets öron i malmö. Den första segern i serien kan man kalla det. Den första hemma segern, den första segern i U21 EM. Men kommer det verkligen räcka med att komma till final?
Även om matchen startade som ett bakslag redan efter 32 min av första halvlek, då vitryssland tar ledning med 1-0. Och jag tror många hade tanken på att; nej, nu hamnar det i samma läge som a-laget gör i kvalet till VM i Sydafrika 2010. De klarar aldrig detta,
Aj då, det skulle jag aldrig sagt. För några minuter senare får Sverige hörna och den nickas bort, oh från ingenstans kommer Rasmus Elm och trycker in den från nästan halva planen och enligt mig var det en riktig tabbe avmålvakten. Men det är bara att buga och bocka och tacka målvakten. Nu var det kviteratt.
Reduseringen kom knappt några minter senare när Emir Bajrami och Marcus Berg kör väggspel och Berg får bollen inom starffområdet, dax att skjuta eller hur? Men inte då, han gör en tvåfotsdribblng och går förbi två försvarare och lägger en bredsida in bollen i målet. Glädjen var enorm nu.
Men Berg var inte färdigt, ett inlägg av Ola Toivonen når fram till Berg som skjuter på volly och ledningen ökar på från 2-1 till 3-1 och visst var första halvlek slut, men inte målen.
Och andra halvlek var njutning för oss svenska fan. Berg fullbordade sitt hat-trick med en lobb över målvakten. 4-1. Kunde det sluta här? Nej, det var en till doldis som skulle komma att göra mål, Gustav svensson. Och vilket mål killen gör. Även detta kan räknas vara från nästan halva planen och rätt upp i krysset. 5-1 och mathen var död. Eller jag tror den dog redan efter första halvlek. För efter kvitteringen fanns det bara ett lag som spelade för poäng och det var Sverige.
Klarar de av att gå hela vägen eller var detta bara "bonnatur" som vi säger?
Låt oss fokusera på dessa unga killarna som kan ta oss hur långt som helst, istället för att hoppas på att zlatan och hans gäng ens kvalar in oss till VM. Den yngre generationen tar över och tycker vi borde sattsa på dem. De har ju något att visa åtminstonde. Glädje, spel och framför allt det som räknas i fotboll; målen.