sad day men det slutar alltid med ett leénde

dagen blev inte som tänkt, satt  telefon med gustav ett bra tag hela förmiddagen
och sen kom johanna och vi stack till tivoliparken och sen stan
sen blev det mc donken och sen hem till ellan en stund.
kom hem och blev "middag" med mamma. Med andra ord: pizza fran filles.
i morgon blir det nog heldag hos mig med de närmaste :)
alltså första årets poolparty :) det är najs det!
nu sitter jag med mamma i sängen och kollar på into the blue
och vill riktigt mycket se ps i love you. Vem fan har min film? jag saknar den som fan!
nej nu börjar filmen ifrån puasen igen, sen ska jag nana kudden framför hemlighetshuset!  
godnatt och hoppas på en solig och bra dag i morgon.
pöss.

Tänk dig för innan du säger något! underbar låt:


avskedsbrevet

Kände att jag var tvungen att lägga in mitt avskedsbrev till mina förra mentorer, vad tycks?

   It started out as a feeling witch then grow into a hope.

   Man kunde börja en dag med att det antingen regnade det, snöade eller så sken solen så starkt mot fönstren, utan gardinner, på Slättängsskolan.

   Barnen som kommit i tid sitter och väntar på att skoldagen ska börja och några timmar senare kommer den ta slut. Man hör hur skåp öppnas och smällas igen. Lärare går lugnt in i sina salar och plockar med sina grejer, väntar även de på att dagen ska gå mot sitt slut så de kan komma hem i ett lugn och fridfullt hem? Eller i ett stökigt trebarns villa hus?
   Klockan slår tio över åtta och barnen går in i sina rum, förutom de som alltid kommer för sent. Och en av dem är jag. Men även Filip, Johanna och Viktor lär sig aldrig tiden.
Sollan och Fredrik står på sina vanliga platser när man kommer in lunkade i klassrummet och mumlar lite små trött: " Förlåt att jag kommit för sent ... igen."
   Man ser på deras blick att de är missnöjda, men de vet att detta kommer att hända igen. Men nu borde de inte bryr sig längre. För nu är det inte lång tid kvar. Det kommer inte vara sig likt på Slättängsskolan ett tag framöver, för den 12 juni går niorna på Slättängsskolan ut.  Därför borde man tacka alla underbara elever som man haft så många minnen med. Ju mer man gör det, desto mer glöms de viktiga människorna bort. De som man verkligen inte kommer träffa mer; lärarna. Men kanske så stöter man på dem någon gång på stan eller varför inte Kappahl, Fredrik?
   Det finns två stycken lärare, jag speciellt vill tacka och det är Fredrik Jeppsson och Solveig Beck, för de har varit mina mentorer i snart ett år och glad är jag över det. Minns ni första gången när jag kom till klassen? Hur mycket jag skämdes när jag gick in i klassrummet den morgonen? Men jag klarade mig, för ni stöttade mig hela tiden och jag är glad över det. Tack vare er, har jag blivit mig själv igen. Man kan säga tack till väldigt många vänner, men ni borde också ha ett stort tack. För ni har stöttat mig och hjälpt mig med betygen och de kunde inte ha blivit bättre, jag är glad jag träffade er.
   Det var svårt den första tiden, Sollan. Vi fick ingen bra start. Med alla bråken vi hade med min mamma. Och tro mig, vi har nog inte varit vänner eller bekanta ens. Men hur mycket ovänner vi än har varit så funderar jag på vilka goda stunder vi haft tillsammans. Jag minns när du satte på en film med brittiskt humor och du, jag och Sara dog av skratt. Och alla i klassen ville att vi skulle hålla tyst. Minns du alla gånger vi suttit i enrum och nästan fått varandra att gråta? Visst låter det jobbigt, men det var härligt att veta att du inte var så hemsk som alla sagt ändå. Tack Solveig Beck, för hur mycket du än är skolans skräck så kommer du ha en stor del i mitt liv. Du vill hjälpa alla och du gör det rättvist. Kämpa på och sluta inte med ciggen, för jag vågar inte tänka hur det kan gå då.
   Fredrik Jeppsson, vad kan man säga om dig? Mer än att du har en av den torraste humorn jag sätt. Den är så torr att jag skrattar så jag får kramp i magen. Och jag måste erkänna, jag tar dina skämt ibland. Några av dem är ju riktigt bra. Minnen med dig har jag gått om, vi har skrattar, vi har bråkat, vi har kämpat, vi har sjungit i bussen mot Tyskland, vi har pratat allvar, vi har pratat strunt, ja vi har gjort det mesta tillsammans. Och jag är glad jag haft dig som mentor. Minns du utvecklingssamtalen som började så dåligt och slutade så bra? Minns du när jag alltid frågat om jag får skriva på tyska under ett engelskt prov eftersom jag aldrig lärt mig vad krig heter? Jag vet ju att det heter die Kriege på tyska. Men engelska, det blev svårare. Men vet du vad? Jag har lärt mig det. Det heter War. Och varför jag kan det, är tack vare dig. Och tack vare dig har jag höjt mig i Engelska och tror jag kan klara tyskan i framtiden. De är viktiga språk för mig som jag kommer att fortsätta kämpa med. Tack Fredrik för att du stöttat mig i engelskan. Den som orkat med det är guldvärd. Många gav upp hoppet. Men inte du. Tack för det, du vet inte hur härligt det känns.
   Minns du när du varje morgon har klagat på att jag kommer för sent? Men vet du varför jag gjorde det? Nej, det vet faktiskt inte jag heller. Kanske för att reta dig? Nej det kan jag aldrig tro. Jag ville ju gå i skolan den senaste tiden och nu vill jag inte den ska ta slut.
Vi avslutar här med att jag bugar och bockar med stående ovationer för dig och Sollan. Jag har "bara" haft er i snart ett år. Men det är ett underbart år och som vi sa: "Det började i kaos men det slutade i världens lycka. Det kunde inte slutat bättre faktiskt."
   Glöm inte Malin Rindvik från 9A - jag är vare sig bäst i klassen eller sämst när jag går ut. Men jag går ut med världens bästa självförtroende och jag sträcker på mig för jag vet ni står bredvid mig i mina tankar. Och jag kommer inte att glömma er.
   Tack för mig.

hiss and diss

Nu när jag för en gång skull är social tänkte jag göra en hissa och dissa lista nu i pausen ;)

hissa:
1. Sommaren - riktigt skönt väder och lite kläder och man blir brun? det ligger ju alltid på toppen.

2.  krämer - visst är solen underbar ,men när man bränner sig är det inte kul så på med krämer.
absoluta favoriter:
body scrub home spa strawberry - otroligt god lukt som håller i sig och huden blir exremt mjuk :) finns att köpa överallt och kostar 35 kroner. (överdrivet bra)

aloe vera: älskar dem för att de kyler ner huden jättebra. Gillar dock inte lukten men eftersom huden blir bra efteråt så plus till den! finns att köp på åhléns. (45- och uppåt kostar det)



3.  fest - det är verkligen underbart med fest nu. Inte att ligga stup full och spy över gräsmattan men bara att chilla med vänner och lära känna nya vänner och ha korta klänningar och slippa leginsen och lagom cider och öl. Mums och überbra säger jag!


dissa:
1. mygbett - förstör verkligen ens dag när man går runt och kliar sönder dem, ajaj!

2. bråk - hatar verkliegn när folk bråkar och värst är när man är med eller blir inblandad själv. ta bort dem nu!

3. svett - värsta med sommaren är svett, ingen god lukt och verkligen ofräsh känner man sig. Svett är längst ner på listan.

smällen

Bom! Där kom det vi alla väntat på. Smällen som man en gång varit med om. Man trodde den hade försvunnit för gott. Men nej nu är den här, helt utan förväntningar eller förvarningar kom dem som ett regnoväder utan dess like. Den tog inte mångas liv, men den tog personerns själar med sig och nu är inget som det borde vara.
   Så enkelt kan det vara att förlora sig själv för en hel livstid eller bara för en luten stund. Men hur kort stund det än tar så kommer inget att bli sig själv igen. Man kommer förlora personer och personer kommer komma för att stanna. Men när nästa smäll kommer igen, så lämnas man åter igen.
   Jag kan erkänna att under min livstid har jag inte varit perfekt, för vem är det egentligen? Ingen kan jag tro. Men en sak jag kanske inte har gemenast med andra är att jag har åtminstonde försökt vara mig själv hela tiden. För jag har aldrig haft tanken på att vara någon annan. Någon jag inte är. Alla är vi vackra som vi är, utan att  behöva vara någon eller några andra. Varför behöver då folk leka något de egentligen inte är? Har det verkligen så dåliga liv att de måste byta hit och dit? Hur hade det sätt ut om vi bytte liv som vi ville? Kom igen nu vänner, varför inte visa just eran egen charm . Jag tror den är vackrare än den charm du leker att vara.
   Om vi får bort denna bomen vi alla bär inom oss, kan nog världen bli en bättre plats för dig och mig och nästa generation som kommer komma efter oss.
   Världen står stilla just nu för det vi håller på med. Låt den börja om. För vi lever bara en gång på denna planeten. Vår planet som vi kallar Jorden, Tellus.

dance feber

Tjena fan.

gårdagen blev bra, först va man med johanna och robin och bade med dem här i poolen :)
sen stack dem hem och jag fixade till mig och tog moppen till johanna där jag träffa tåbe och johanna
vi körde till madde där det blev pizza med de närmaste gänget :) även riktigt kul att träffa elin igen :)
helt ny person för fan, det gillas :) nu saknas bara sara, <3
sen gick vi ner till helgedalskolan och myste där.
kvällen sov johanna  hos mig oh tåbe följde även med oh såg på film med oss :)
så det blev en bra kväll med en rolig film :)
johanna stack precis hem och nu kollar jag på america´s best dance crew marathon :) ooh det gillas som fan!
ska även lägga ut en text jag skrev i går.

senare blir det träning men först ligga i solen och skriva :)
i kväll ut och äta med bästa mami <3
pöss


världen ur en annan vinkel

Ett enkelt hej
En vänskaplig kram
En romantisk kyss
Några underbara dagar, kanske månader, till och med år
Ett isbrytande farväl
Det är så enkelt det kan vara att förlora någon
Det kan vara såhär man ser det i slow motion
Det kan vara såhär det känns, tiden går fort
klockor snurrar fram och tillbaka
dagar blir veckor
veckor blir månader
månader blir år
som sedan blr tid åter igen
Världen snurrar fort nu
Vi ser inte ens vad som händer med våran lilla planet
Jorden kallas den, men även Tellus
Vi lever med olika människor av alla slag
Några är si och andra är så
Vi är med några ena dagen
och nästa dag är vi med andra
är det bara jag som ser hur liten världen egentligen är?
det går så fort att vi snart inte finns här längre
nästa generation kommer till
är det bara jag som ser världen ur en annan vinkel?
en konstig vinkel som snart säger STOP!


text

Det går inte längre, funkar inte fan fan fan fan!


ska vi ta sällskap?

Byz - hey där *

jag har blivit förälskad i låten
dax att fesstaaaa för fan!


sommaren är här

Hejhej, härliga sommarlov!
nu känns det äntligen som sommarlov när solen steker på en :)
och då ska man vara ute såklart, men så typsikt så sitter jag och Johanna och kollar på tv ;)
men bara för vi varit ute hela dagen och solat och badat :)
i kväll blir det efterlängtad träning och sen sover Milla hos mig :)
ska ta och skriva en inköpningslista tills i morgon, för då åker man till Malmö igen, med Johanna och Milla :)
blir shopping och bada med viktor :)
på fredag kommer moster <3 och grattis till henne som fyller år på lördag :) <3
nu ska jag vara social mot Johanna, byebye.
puss // Malino

klassen dag för ett tag sen; Filip, Viktor och Niklas <3

götebosska <3

För att reda ut detta om min dialekt;
jag är stolt över att komma ifrån sverige - skåne - kristianstad
jag är ännu mer stolt över att vara en tredjedel tysk, helt underbart att kunna ett språk till. Dock inte flytande, men det ska läras inom en snart framtid.
Men jag är dock ännu mer stoltare över att jag är är halv göteborgare och jag har dialekten där ifrån. För vem sjutton kan prata lite götebosska och komma ifrån skåne? Det är helt olika dialekter - kulturer.
och redigt roligt att bryta ibland.
favoritord är absolut görbra, görfräckt och görtråkit det är ju rikiga favoritord alla göteborgare använder. Men även; e du go i huvet, det slår la allt och sluta glana, jag är den jag är :D
Kände bara för att ni skulle veta det och inte se ut som stora frågetecken när ni pratar med mig.
Jag pratar fort och jag pratar konstigt - that´s me!
danke schön für mir!


vilken känsla

Jag sitter och kollar på en tjej på min förra skola som sjunger på skolavslutningen och jag får dirket tillbaka minnen där ifrån. För det är så underbart att höra henne sjunga och se gamla minnen från förra skolan, det har bara gått en vecka men känns som en evighet sen. Och även om man vill spola tillbaka tiden hela tiden, så kommer jag inte gå i 9A på slättängskolan längre. Det är nya elever som kommer sitta på våra platser, som kommer sitta vid våra bänkar, som kommer vara äldst på skolan.
Det som låter ännu mer konstigare än att vi inte är äldst längre är att säga min förra skola och min förrförra klass. För vad heter då den klassen jag gick ifrån sexan till åttan? Förrförra skolan? Den klassen har alltid varit min klass de första månaderna sen jag bytte i nioende klassen. Men när jag kom till Slättängsskolan så fick jag ett nytt liv. En ny klass, en ny skola, nya vänner, nya bekanta. Ett underbart liv jag aldrig vill byta ifrån. För jag fick riktig vänskap, självförtroende och kärlek på köpet av att jag bytte klass. Jag kan inte vara lyckligare just nu.
För mig är det riktigt svårt att se mig själv i en annan värld än den jag lever i nu. Människor önskar sig nya liv fram och tillbaka. Men jag skulle aldrig vilja göra det. För tänk om jag varit med dem personerna jag än gång varit med. Hade jag varit preis som dem? Jag tror inte jag hade varit lycklig på det sättet jag är nu. Från att gå ifrån den nervösa flickan som alltid måste ha någon och aldrig vågade säga vad hon ville och nu framför sitter en flicka, en brunett med blågröna ögon och småler för sig. Med ett riktigt starkt självförtroende. Och nu kan hon titta sig i speglen och se sig själv snygg. Det är ett stort steg för mig. Flickan framför dataskärmen. För att ha denna känslan man har i kroppen nu är inte lätt att ha. Jag känner att jag kan flyga över hav och land. Jag kan dricka hur mycket som helst och inte gå på toaletten en enda gång. Jag kan göra 10 mål i en fotbollsmatch. Jag kan göra allting, för jag har en sån känsla i kroppen.
Låt denna känsla stanna kvar och lev nu livet för det är sommarlov och vi ska ha roligt!
Tack bästa vänner, vänner, nära vänner, alla vänner, bekanta, familj och släkt och idrotten - tack vare er jag har en sån här känsla jag beskriver i texten.
Mot hösten börjar man ny skola och nya vänner. Men jag håller kvar gymnasietiden - det är tiden som man aldrig glömmer kom ihåg det.

härlig dag

halli hallå.

vaknade vid 10 av att Johanna ringde mig och frågade om jag skulle hänga med till malmö med henne och gustav, hade inget annat för mig ju så jag hängde på. Gick till Johanna och sen tog vi tåget med Gustav och Wille.
Väl framme i Malmö så gick vi till staplen och där for killarna bort för att skejta ;)
Så Johanna och jag tog en sallad på Grafitti :) mycket mums ska jag säga!
Sen kom Viktor och tog oss en runda genom Malmö :)
Riktigt mysigt och synd jag inte tog med kameran, satte oss vid vattnet och tog oss en glass :)
Sen gick vi hem till Viktors pappa och åt där och sen tog Johanna och jag tåget hem.
Nu sitter jag här och känner faktist att livet leker med en :)
det är inte ofta jag kännt såhär, måste skriva av mig lite !
puss  // Malino

Bild från Midsommar :)


söndag

hejsan, solen lyser över vårt lilla landskap skåne och äntligen känns det att sommaren kommer :)
har varit hos tåbe hela dagen, riktigt mysig söndag blev det :) <3
vi gick en riktigt lång runda med hunden också, skönt var det verkligen!
ska försöka ladda min mp3 i veckan och sen blir det träning hela tiden :)
i morgon ska jag nog till malmö med snygging johanna och greg, om inte blir det bara mys med johanna :)
nu ska jag ta och lägga mig i mina säng och sova hårt som fan!
tackar för mig, i morgon fyller Ghia år, Grattis gumman <3
puss // Malino


dagen efter :)

Hejhej,
nu sitter jag med Milla i min säng och har precis varit duktig och laddat upp bilder :)
Midsommar blev perfekt, synd bara att kusinen inte hängde med :/
men tackar ändå folket för de timmarna vi spenderade tillsammans;
Milla, Tåbe, Simon, Carro, Sara, Robin, Viktor, Joel :) - tackar <3
I går/natt var man hemma hos Carro och hade filmkväll där :)
lev även pizza på köpet, mums för det! Men väldigt onyttigt.
Får ta en lång runda med Johanna i morgon, sen åker jag till tåbe och är med han hela dagen :)
Veckan; ska jag börja med mitt sunda program :)
100 sitaps om dagen, powerwork minst 2 gånger i veckan ( helst morgon)
en runda med johanna om dagen, för det är alltid bra för lilla magen.
sen måste jag uppdatera gymkortet, känns som det har legat i min plånbok i evegheter.
sen är det frukt och sommarträning :)
har mycket planerat i veckan så får se när bloggen får tid.
Tackar för mig, shola hopp shula hej.
puss och godnatt :) // Malin

 
Jag och Tåbe på Midsommar :) <3

midsommar

Hejhej allihopa, idag är det midsommar och det ska firas med fest :)
min kusin kommer om några timmar och snart ska jag börja fixa till mig och sen är det dax att sticka till gärds köpinge!
sen får vi inte missa matchen kl 4. U21 EM fortsätter ju och i kväll är det match, sverige - italien.
Denna matchen blir nog intressantare än den förra, med lite bättre motstånd.

I går när jag va på fotbolls match i åsum fick jag en stor fundering:
Att vara ung kan vara det värsta som finns ibland. Man får ta emot så mycket dåliga grejer i en vis ålder. Vid 12 års ålder får man inte göra något när man tror man är stor. Vid 13:års ålder har man precis kommit in i tonåren, allting förändras. Vid 14:års ålder är man fjortis och ska leva med det. Vid 15:års ålder ska man ha hunnit med alla olagliga saker föratt verka tuff. Vid 16:års ålder är man mittimellan allting och då ska man ha gjort allt, annars blir man stämplad som loser. Men ändå så kan det vara härligt att slippa alla räkningar och slippa jobba överhuvudtaget. Bara leva sitt liv såklart.
De vuxna brukar alltid klaga på oss yngre när vi gör farliga och olagliga saker. Men det är bara en vis del som gör det ju.  Jag hörde idag att det några som klagade på oss yngre; ni borde växa upp och börja förstå." Eller: " Ni borde sluta bete er som barn och bli äldre. Ni är inte barn hela livet."
Men tänk på de andra som verkligen vill någonting? Hur lite de vuxna hade varit utan oss barn som verkligen vill något med vårat liv. Den yngre generationen kommer ta över till slut. Se på U21 landlaget, de är kanske inte barn längre. Men allihopa är yngre än 23 år. Och de går dubbelt så bra för dem som för det "stora" landslaget. Hur kan det komma sig? Den yngre generationen. Och samma sak är här i min stad. Mitt fotbollslag har precis gått upp till damlaget och vi är allihopa under 17 år. Under 17 år? Kan ni förstå det, och vet ni vilken plats vi har? 3:e plats. Det är helt otänktbart i mångas öron. Men så sant är det. Den yngre generationen tar över.
Hur mycket behöver man nämna för att den yngre generationen ska erövra. Men ändå vill folk inte tro på det. Men i mina öron så låter det som att allting redan är klappat och klart. Den yngre generationen kommer gå långt här i samhället.
Men även vi blir äldre, men då kommer den nya "yngre generationen" till. Så vuxna sluta säga vi ska växa upp. För vi borde få vara barn så länge vi vill, eftersom vi kommer erövra samhället någon dag, tror jag.
Tyck vad ni vill om det jag skrivit, men det är mina tankar och det är ingen som kan ta ifrån mig den.

puss och kram och glad midsommar // Malino

hejdå grundskolan

Vi börjar från början, eller om det ens finns någon början. Vi vet i alla fall att det finns ett slut, och det är där vi står nu. På kanten till ett avsked, vid vägkorsningen där alla skiljs åt.
   Vi blundar en stund och tänker på alla minnen vi skapat tillsammans. Ett tyst rop ekar, klackarna smattrar högljutt mot det kalla stengolvet och utanför fönstret lyser solen. Vill den hedra oss eller bara ta ett enkelt farväl? Men hur kan ett farväl vara enkelt när tanken på ett avsked har funnits inom oss, i våra hjärtan, i våra själar och i våra tankar sedan dagen vi började.
   Saknaden kommer alltid finnas inom oss, vi kan alltid glömma det vi gjort, det viktiga är att vi aldrig glömmer vilka vi gjorde det med. Vi kan aldrig gå tillbaka men vi kan leva vidare i tron om att detta endast är slutet på skolan och inte på vår vänskap.

© Milla och Malin avskedstalet i 9:an <3


skratta på

Visste ni att ett skratt förlänger livet?

så skratta på mina vänner!

torsdag

hejhej, idag blev det jobb i malmö igen. Härligt att sitta inne när solen lyser som starkast.
Men det är skönt att få ihop lite pengar och bli ledig nästa vecka för att åka och shoppa.
i kväll blir det som en vanlig torsdag; åka ner till fotbollsplanen och kolla på fotboll
och så blir det korv i halvlek. Det är så det ska vara vet ni!
i morgon är det midsommar och det ska firas med de närmaste vännerna.
får hoppas man kan sno tv:n lite på eftermiddagen för att kolla på fotbollen :)
man får väl hoppas att sverige tar ännu en seger mot italien. Det lär ju bli lte bättre motstånd i morgon.
vi får hoppas på det bästa och ett fint väder!
och hoppas även konsum har öppet så jag kan köpa jordgubbar till i morgon, helt glömt bort det!
nej nu måste jag byta om för jag har inte bytit om sen jobbet i dag, ja tiden går fort när man har roligt.
tack för mig!
puss

träning med småungarna

idag: har jobbat i malmö och sen sista träning med mina småungar :)
så alla vet detta nu: jag har gått hela bas 1 för tränarutbildning. Och är alltså utbildad tränare för ungdomslag.
Jag ska gå vidare hela basen när jag blir äldre eftersom jag vill sattsa på detta med att vara fotbollstränare.
Jag har ett eget lag som jag tränar varje onsdag, och de är 4-5 år. Det är mest lek och spel nu och inga nogranna regler.
Men jag kommer snart spela match med dem, förhoppningsvis till hösten. Så jag ligger lite före i utvecklingen.
Såhär såg träningen ut:   15 st spelare
uppvärmning: samling 5 min och sen "kom alla mina små fotbollsspelare" (likadant som kycklingen och räven fast utan tagare)
4 stationen med 4 i varje ( en får bli 3 )
hinderbara, stafett, nummerboll och starffar.
slutet: överraskning

slutsats: det gick bra idag, och eftersom det var sista gången var det inget allvarligt. Men är glad att det blir förbättringar på alla håll. Även från dem som ligger lite efter till dem som ligger lite före. Det är skönt att min utdelning och lära hjälper. Nästa träning kommer inte förräns i höst, men kommer lägga in fler träningar om jag har tid.

i morgon: jobb i malmö igen och sen kanske mikaela sover hos mig!
fredag feeeest, som jag längtat! <3


Sverige - Vitryssland

Gårdagen; Samma musik spelas upp igen, och igen och igen. Den borde väl ta slut någon gång kan man tycka? men inte idag, för idag är det bara seger som viskas i folkets öron i malmö. Den första segern i serien kan man kalla det. Den första hemma segern, den första segern i U21 EM. Men kommer det verkligen räcka med att komma till final?
Även om matchen startade som ett bakslag redan efter 32 min av första halvlek, då vitryssland tar ledning med 1-0. Och jag tror många hade tanken på att; nej, nu hamnar det i samma läge som a-laget gör i kvalet till VM i Sydafrika 2010. De klarar aldrig detta,
Aj då, det skulle jag aldrig sagt. För några minuter senare får Sverige hörna och den nickas bort, oh från ingenstans kommer Rasmus Elm och trycker in den från nästan halva planen och enligt mig var det en riktig tabbe avmålvakten. Men det är bara att buga och bocka och tacka målvakten. Nu var det kviteratt.
Reduseringen kom knappt några minter senare när Emir Bajrami och Marcus Berg kör väggspel och Berg får bollen inom starffområdet, dax att skjuta eller hur? Men inte då, han gör en tvåfotsdribblng och går förbi två försvarare och lägger en bredsida in bollen i målet. Glädjen var enorm nu.
Men Berg var inte färdigt, ett inlägg av Ola Toivonen når fram till Berg som skjuter på volly och ledningen ökar på från 2-1 till 3-1 och visst var första halvlek slut, men inte målen.
Och andra halvlek var njutning för oss svenska fan. Berg fullbordade sitt hat-trick med en lobb över målvakten. 4-1. Kunde det sluta här? Nej, det var en till doldis som skulle komma att göra mål, Gustav svensson. Och vilket mål killen gör. Även detta kan räknas vara från nästan halva planen och rätt upp i krysset. 5-1 och mathen var död. Eller jag tror den dog redan efter första halvlek. För efter kvitteringen fanns det bara ett lag som spelade för poäng och det var Sverige.
Klarar de av att gå hela vägen eller var detta bara "bonnatur" som vi säger?
Låt oss fokusera på dessa unga killarna som kan ta oss hur långt som helst, istället för att hoppas på att zlatan och hans gäng ens kvalar in oss till VM. Den yngre generationen tar över och tycker vi borde sattsa på dem. De har ju något att visa åtminstonde. Glädje, spel och framför allt det som räknas i fotboll; målen.
                                                 tackar för mig!


en av mina egna texter

farväl, hejdå, goodbye.
att ta farväl av någon nära kan aldrig vara lätt
precis som att sväva i luften.
från början när man börjar sin vänskap
flyger man långt upp i luften
man lär sig hur tyngdkraften fungerar
man lär sig att vara lika lätt som fjärilar i en klar blå himel.
men så när man känner att det här, det fungerar verkligen, jag klarar detta
då faller man hårt
riktigt hårt som att slå armbågen i en stentrappa
den domnar av och det gör även du som flyger
ibland kan du tappa allt på vägen
du tappar din självkänsla
ditt mod och tron på allting omkring dig
ibland förlorar du till och med någon på vägen ner mot marken
men hur länge du än tror att du ska falla
så kommer du alltid hamna på marken tillslut
kanske inte hel och kanske förlorar du ditt hjärta på vägen
det kan ta en evighet, till och med en livtid
men tro mig du kommer komma ner på marken
försök res dig sakta uppåt
du kommer klara det någon dag
hur mycket hjälp du än får
försök klara de själv
du är starkaste bara av dig själv
livet kommer kännas hemskt
du kommer vara rädd för mycket
men res dig upp
att förlora någon nära kan vara det värsta som finns
men bestäm dig att du ska upp på klippan igen
ut med vingarna och flyga mot himlen igen
bestäm att nu jävlar ska jag fixa det
klarar du inte av det första gången
ge inte upp, det kommer fler chanser
förlorar du någon
ge inte upp
vi kommer alla träffas i himlen
och då kan vi förlåta oss för vad vi gjort/inte gjort
ta chansen och flyg, det kan bli din sista flygtur

Ny blogg

hallå hallå
nu var det dags för mig att skriva blogg också. Känner att jag borde skriva av mig ju.
min blogg kommer handla om; idrott och hälsa, främst fotbollen som är mitt liv för tillfället och lång tid framåt. Sen kommer det även uppdateras så mycket som möjligt om mitt privatliv och alla där omkring.
Hoppas ni blir nöjda, men ursäkta att bloggen ser förjävlig ut, är inte helt hundra på hur den funkar.
tackar för mig, lev livet!

RSS 2.0