måndag

Nu är pluggandet äntligen klart! nu blir det bara plugga lite historia för att repetera.
Hade min första Datakunskap i dag, riktigt rolig faktiskt (när man kommit in i det och har musikmaskinen med sig)
Jobbiga är bara att vi har inlämning snart och bara en lektion kvar och jag är typ halvvägs kanske inte ens det. Får ta med mig usb:et och hoppas att det kan funka att jobba lite hemma (a) annars blir det tajt.
Skulle bara meddela att det blev sjukgymnasten i dag och hon kom med dåliga beslut, det lutar mot att det är främre korsbandet. Men det blir att ringa Mats Nylander och åka till Hässleholm och han kan nog säga vad det kan vara. Annars får ortopeden säga det på måndag. Väntar inte med spänning .. det gör ont som fan just nu.
Nu ska jag ta en frukt och kolla klart på sverige-england damerna och sen ska jag nog gå och lägga mig för jag är sjukt trött på grund av medecinen(som det visade sig att jag inte kan ha i skolan då det förstör mitt tänkade? say what liksom? :o så nu får jag sluta med dem.) Längsta dagen i morgon också och bara massa läxor.
Hoppas på en lugn vecka och inga dåliga beslut.
Den 8:e dagen med kryckor och de får inte släppas! :/


lördags mys

Hej bloggen.
Sitter ute på altanen och myser och pratar med Madde och Carro :)
Mycket godis, chips och dipp, cola burkar och musik och tända ljus!
jag trivs med er tjejer. Tack för ni finns <3

jag har hittat mig själv

..på bilder som visar vem jag är.
Den med peace är såklart jag! ingen annan gör väl såhär på varje bild?
Collaget talar för sig själv;


Kärlek och Respekt - nu ska jag kolla på shan the man :) Hoppas inte Robin har dem! I will kill him then. <3

räknar dagarna

God kväll.
Fem dagar med kryckorna och smärtorna i knät. En krycka rycker iaf. För kan gå med en, men jag tar inte bort båda. Det är jag rädd för. Sjukgymnasten på måndag. Så vi får hoppas de kan säga vad det är.
Umgås med Tåbe i morgon och han kanske stannar över natten. Lördag ska jag sova ut!
nu är det dags för en b&j's som står på bordet och är perfekt :)
saknar liseberg och glassen <3

Pojken i randig pyjamas

Ännu en film ska rekomenderas, fram och tillbaka. Men denna rekomenderar jag inte. Jag tvingar er att se den helt enkelt. Läs boken och se sedan filmen. Ni kommer inte ångra er ett dugg. Den går rätt in i själen och du känner själv att du är bland den lilla pojken år 1944 när nazisterna tog över.


   Pojken i randig pyjmas handlar om en pojke som heter Brüno. Brüno är 8 år och hans familj lever under nazisternas tid i Berlin. Men en dag måste de flytta ifrån vackra Berlin till en mindre stad eller ort. Brüno får följa med på ett riktigt äventyr när han upptäcker vad som finns bredvid hans nya hus. Ett stängsel. Ett oändligt stängsel och på andra sidan sitter en pojke med randig pyjamas. Vem är han? Och vad döljer han för hemlighet?
   Filmen är baserad på en verklig händelse om att vara barn under andra världskriget och se det som hände med judarna från ett barns sätt. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när man ser filmen och läser boken. Man sätter sig in i situationen och lever sig in hur det var på den tiden. Denna filmen är ett måste! Jag tycker man ska börja med att läsa boken. Det är mycket som skiljer sig ifrån boken och filmen. Men båda två tar endå tag i en. Tack för man gjort en sån här film.

korsbanden eller ledbandet?

kortfattad: I går var första gången jag åkte ambulans. Det måste bara nämnas. Satt på sjukhuset till halv 5 i natt och inga ben brutna men ska tillbaka om två veckor för en kallesle och se vad problemet är. Lutar mot att det är korsbanden eller ledbandet som är av. Det blev ingen titthålsoperationen i knät så menisken är nog inte förstörd. Sjukgymnast i veckan. Styrelsemöte och träna mina småungar. Så ser schemat ut och fotbollen ska absolut inte läggas på hyllan för denna skadan. Ska ha rehab ett bra tag framöver. Hoppas komma tillbaka till fotbollen när året är slut; säger doktorn. Men jag tror jag kommer komma tillbaka till inomhusträningarna.

Korsbandsskada; Vilka är symtomen på en främre korsbandsskada? Ofta känner man en smäll i knät, följt av smärtor. Knät svullnar upp på grund av blödning från korsbandet. Det kommer att göra ont i knät de följande dagarna/veckorna. När det lugnat ner sig i knät, ger själva korsbandsskadan inte några smärtor. Senare är problemet att man känner att benet ger efter/är instabilt. Man får en känsla av bristande styrning av underbenet. Detta kan i sig själv vara mycket irriterande, men det kan också medföra ytterligare skador, till exempel en meniskskada.

Om det bara rör sig om en främre korsbandsskada, är det ingen idé att påskynda en titthålsundersökning. Dels för att korsbandsrekonstruktioner, det vill säga nytt korsband, gjorda i tidig fas ofta ger sämre resultat, med sammanväxningar inne i knät med dålig rörlighet som följd, dels för att vissa får så små problem av skadan att det räcker med träning och därmed är en operation onödig.

Om operation där man måste göra korsbandsrekonstruktion är nödvändig, kan man inte bara sy ihop korsbanden igen. Flera undersökningar har visat att man inte har någon nytta av att sy ihop korsbanden. Det ger inte bättre resultat än i fall där man låter bli att operera. Korsbandet läker inte heller av sig självt.



Ledbandsskada: Vid skada på ledbanden kan det vara allt ifrån en liten spricka i ett av de små ledbanden till total sönderdragning.

En ledbandsskada kan följas av större eller mindre svullnad av knät. Ledbandsskador uppstår ofta vid en kraftig belastning på knät, antingen från insidan eller utsidan, till exempel ifrån en motspelares knä/fot i handboll eller fotboll. Om knät träffas på yttersidan med stor kraft blir det primärt det invändiga ledbandet som skadas eftersom knät pressas ihop på utsidan och isär på insidan. Ledbandsskada kan också uppstå i samband med en vridning i knät utan annan påverkan.

Inre ledbandskada: Smärta på knäts insida. Vid större skada kan en instabilitet och vackling kännas tydligt. Slits det inre ledbandet endast delvis av ger detta mer smärta än om hela ledbandet brister.

Yttre ledbandskada: Smärta över utsidan av knät motsvarande ledbanden på sidan. Vackling utåt vid provokation.

Vid stora knäskador med helt avslitna ledband är symtomen påtagliga; "Knät viker sig", "Knät går ur led".


Fakta ifrån: www.netdoktorn.se

Så om två veckor vet jag om det är ledband eller korsband eller kanske något helt annat. Råd?


new life



Det sägs att om man inte är bra på en sak måste man kämpa dubbelt så mycket som andra. Och jag älskar att tävla och framför allt tävla med mig själv. Så välkomna mig i mitt ny liv bland kameror, studier och skrivande. Jag ska kämpa röven av mig i tre år och även om jag är ovan och kommer få det svårt , så ska jag lära mig fort och kämpa bättre än andra för jag är inte som någon annan ska ni se. Dube, it´s going to be fine you know!

mitt 100 inlägg, grattis eller något? :)

the end - så slutar en berättelse oftast


Because I´m broken in the last day of ending summer, winter is knocking on my door and there is nothing we could do about it ...


Vad gör dig glad?



It´s impossible to expand when you never get a second chance .. 

det som gör mig glad är musik :) lyssna på musik och skriva ner mina tankar. Det är toppen kuren för att släppa känslor.
här kom en låt jag gillade också, den gör mig riktigt glad och jag vet faktiskt inte varför :) SMILE

dagens låt


Min och Johannas favoritlåt <3

...

Jag älskar dig <3

Love a passionate feeling of affection for another person


the end of the summer'

   Jag kände mig inte tvingad att skriva en avslutning efter sommaren. Men jag vill helt enkelt skriva av mig om vad jag lärt mig under denna sommaren. Kanske inte det viktigaste jag lär mig under sommaren, men något jag tänkt på hela tiden är trogenhet. Att man ska lita på de som hjälper en mest och strunta i de som helt enkelt inte gör någonting tillbaka. I början av sommaren kände jag att jag hade de bästa vännerna som fanns. De fanns alltid där för mig, jag kunde prata med alla utan några som helst problem att de skulle berättas vidare. Jag var inte rädd att visa mina känslor helt enkelt. Första festen gänget hade efter avslutningen, ja det var nog där vi kom varandra närmare och jag tror alla tänkte samma tanke att: vi ska hålla ihop länge...
   Länge och länge kanske det inte blev endå. Efter den festen tog vi alla en paus. Vi gjorde saker tillsammans några av oss och vissa träffade andra. Vi grät och vi skrattade åt minnen vi skapat under skolans sista år. Jag umgicks mycket med Johanna eftersom vi bodde nära varandra. Jag och hon blev som systrar för varandra och jag är glad över att vi inte släppte taget om varandra. Minns du tågresan då vi pratade om Anton för första gången? Du ska veta hur lycklig jag är att vi gjorde det? Du vet vad han betyder för mig och om jag fick ge dig något skulle jag ge dig välden. För du är min <3 Hela juni passerade och jag kände på mig att denna sommren kunde sluta perfekt. Men någonting tog stop. Det var som att panikbromsa med bilen, man tror man ska hinna förbi innan trafikljusen ändrar färg. Men man vet att ma inte hinner. Och precis ett sånt stop fick min "perfekta värld". Den förste juli fick bli mitt nya oturs datum, om man nu kan ha ett sådant. Jag glömde allting vad som handlade om trogenhet, jag sårade nog väldigt många personer under min period jag hade då. Och nu i efterhand kan ni säga att: "om du berättat tidigare hade ingen av oss bråkat". Men hur lätt är det att berätta, när man inte har orden kvar? Min värld vändes helt upp och ner. Jag tog skydd bakom Johannas hus och rymde iväg i mitt inre. Jag skrev många dåliga texter som nog gjorde många rädda över mitt liv. Jag gjorde en dum grej vid en fest som jag inte ångrar att jag gjorde. Jag var ett tyst rop på hjälp. Ni som var där hjälpte mig och då förstod jag vilka som var mina riktiga vänner. Det började se ljusare ut. Ni trodde jag skulle må bättre och vad gjorde jag för att förbättra situationen? Jag flydde min väg. Jag vet hur mycket jag säger till folk att inte fly iväg sina problem. Men jag vågade inte stanna kvar. Så jag packade mina väskor, släckte ner i mitt rum för ett bra tag. Åkte fyra timmar i en bil långt upp i landet. Jag åkte till mitt andra hem, Uddevalla, och där stannade jag i en månad. Jag kände mig fri och var väldigt nära att övertyga mamma att jag skulle börja skolan där istället för i kristianstad. Men jag är glad hon stoppade mig. Men jag fick nya hopp i Uddevalla. Jag fick glädjen tillbaka. De som var i Uddevalla fick mig att sluta gråta och låta tron komma tillbaka. Min killekusin är den killen jag älskar mest  hela världen. Han är mitt största förtroende och den jag litar mest på förutom min bror. Han och hans vänner tog mig till platser jag aldrig känt av förut. Det gjorde mig till en bättre person denna sommaren. Månaden gick och jag kände mig beredd att komma tillbaka. Först var det cup med laget som nog går till historians bästa cup. Inte spelmässigt men socialmässigt. Vi har nog aldrig skrattat så mycket under en helg tillsammans.
   Tillbaka i Kristianstad, jag såg mig själv som en glad människa. Trogenheten kom tillbaka och nu började jag säga till folk vad jag egentligen tyckte om dem. Jag hade lärt mig i Uddevalla att säga ifrån, nu fick det vara nog. Jag sårade säkert många under den lilla perioden. Men själv kände jag mig gladre. För nu såg jag vilka som fanns där för mig. Jag fck några jobb och det blev en fest. En fest som skakade om våran värld. Det var där vi skiljdes åt. Vi ska gå på samma klass nu några av oss. Andra flyttar iväg eller byter skola helt. Men det var på den festen vi skiljdes åt, som vänner. 
   Sista månaden började alla tänka på vad som skulle hända den 18 augusti. Vi skulle börja skolan och visa av oss kände sig fortfaranade osäkra på ens val. Jag kan erkänna jag var en av dem. Men vi umgicks endå och jag tror min oh Johannas och Robins vänskap stärktes ännu mer. För vi upplevde massa saker tillsammans, vi testade saker i våra liv och visa tog smärta för det men vi själva var glada att testa. Nu i efterhand längtar vi nog till helgen varenda gång för att fortsätta träffas och sova ut på morgonen. Bli väckt av Johanna på morgonen, gå över till henne och sen prata med Robin och sen träffa honom. Ni ser hela programet framför er? Det är vårat liv.
   Men jag tror att nu när vi sitter här dagen innan vi ska börja är vi lyckliga, spända och nervösa. Nu börjar livet i en ny riktning. Vi lever fortfarande livet. Tillsammas eller utan varandra. Men vad som än händer kommer vi aldrig glömma sommaren 2009. Den tog fart på våra känslor och vårat självförtroende. Och till sist, den viktigaste vi lärt oss här i sommaren är nog: tro på sig själv för då kommer man längre. Tack vänner, familj, släktingar, fotbollsvänner, bekanta, okända och en speciell person. Detta är .. the end of summer 09. Vi ses 2010. <3

hjälpen mot brustet hjärta

   .. är väldigt svårt att hitta. Men jag vet ett mycket bra tips som alltid hjälper mig och även Anton.
   Och det är att äta glass :) vilken glassort som helst, med chockladsås ovanpå och massa lager. Släng bara i dig det och njut av varje sked du tar. Efter varje sked du tar besto mer kommer du glömma bort hur mycket killen sårat ditt hjärta.
   Tänk bara positivt och du ska se det kommer ordna sig. Funkar detta inte, ät mer glass vetja! 
   Lycka till / the one and only malino

dagens låt och film på köpet

har jag lyssnat på de dagar då jag mår som sämst; den är underbar till hundra procent och videon är super gullig ur en film :) vill de den filmen och trailern kommer här nere:

takida- reason to cry


Filmen handlar om: " en kille och en tjej som gifter sig och är kära, men utan killens mammas förtroende.
Killen i filmen ska genomgå en operation eftersom det är fel på hans hjärta.
Han väljer såklart att hans bästa kompis ska operera honom, men något är fel.
Killen blir opererad, när han fortfaranade är vaken. Han kan höra alltid de säger och känna allting men han kan inte röra på ben eller armar eller säga ifrån. Under operationen får han reda på att hans bästa kompis vill döda honom när han sövs ner nästa gång. "
Jag vill verkligen se den :) verkar sjukt bra :) förslag?

sista delen

hej bloggen och alla nattläsare. Jag har en beskännelse:
Efter detta inlägget ska jag läga ner bloggen en stund. Men bara med min vardag, jag kommer bara skriva mina texter och lägga upp någon bild för att visa minnen liksom. Och självklart skriva vidare i min egna kategori; det ska vara kul att spela fotboll. LÄS OCH TYCK!
  Men nu kommer det sista vardags snacket; helgen började verkligen bra med en mysdag med tåbe och jobb i malmö. Morgonen därefter blev jag väckt av johanna och hennes syskon som kom och hämtade mig för att åka och shoppa :) packade min väska och åkte till Willys och sen hem till Johanna igen. Duschade och fixade till oss och sen kom Gusten. Sen åkte jag och hämtade Anton på tågstationen. Det roligaste var nog det samtalet jag hade med ett par killar där;
två killar kör moppe och ställer sig brevid mig (med johannas moppe) de säger; fan va sexig du var då.
jag: tackar tackar jag vet.
ena killen: men vi gillar inte din moppe
andra killen: nej boutian(stavning) det är mobbat märke
jag: okej och jag ska bry mig för att?
ena killen: för att du är snygg och ska hänga med oss, vi kör moppe tillsammas.
jag: ja visst jag ska fråga den jag stulit moppen ifrån och juste där går min pojkvän. Vi ses!
killarna kör iväg fort som fan.
HAHA, riktigt dissade blev dem :) de var nog 14 bast eller nått, gulligt :)
Sen var vi hemma hos Johanna och där började jag och johanna fixa middagen och sen kom andersson :)
blev en riktigt mysig kväll med mycket mys, mat, dricka musik och såklart hårsprey :D
jag och andersson fick sen damp så vi cykla hem till honom och sen flörta vi med några killar vid skolan och sen åkte vi hem till filip, pratade med fredde och efter typ 10 min fattar vi att filip inte är hemma. Så sticker till krille och kollar vart filip är. Vilken diskution vi hade med krilles bröder :o filip din pojkvän är här :D haha!
När vi kom tillbaka till Johanna började snacket och det slutade som det alltid gör när jag är med. Men men, allting är löst nu iaf och jag måste bara tacka Johanna för att hon alltid ställer upp för mig. Och plus till din mamma som har blivit min lilla extra mamma nu också. (a) tack för ni finns :) älskar er <3
Nej nu ska jag sova och sen ska jag äta frukost hos johanna i morgon, blir pannkakor :) mums!
tisdag börjar skolan och mitt nya liv. Hoppas ni har njutit av att höra min vardag :) nu blir det bara "seriösa" inlägg (a) ska försöka med det iaf :)
God natt alla sötnosar :) glöm inte att ingen av er är dålig. Ni är fina på era egna sätt!
Pojkar, vänner och allting kommer och går som bussar. Det kommer fler vart tioende minut och de bästa är att det är inte alltid samma. Vissa är gula också :) puss på er!

tågrälsen

   En mörk natt, månen har precis ändrat färg från blodröd till vit. Vit som snö på julaftonen. Då man är lycklig och spenderar lyckan med sin familj. Men nu är det varken lycka eller julafton. Det är en helt vanlig sommarkväll och luften är ljumen.Fåglarna har redn lagt sig för dagen. Redo för att vakna upp inför nästa dag. Ett hus en bit bort sitter en flicka. Inspärrad i sitt rum, sitter hon. En mörk flicka, med mörka tankar. Man kan inte kalla henne sjuk. Hon mår bara allmänt dåligt. Hon är lämnad och sårad. Helt enkelt förtvivlad. Flickan har svart långt vackert hår som går ner till brösten. De rör sig i takt när hon vinglar fram och tillbaka på sängen där hon sitter. Hennes ansikte är svårt att se på grund av att hennes hår är i vägen. Men vi vet att hennes hud är blek, precis som de andra delarna av kroppen. Hon hukar. Gråter hon? Hon vinglar vidare. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Kan någon få slut på hennes lidande?
   Det blippar till i det lilla ljuset som finns i hennes rum. Det kommer ifrån datan. Flickan plockar fram datan och läser första raden: "sover du? har du fegat ur kanske?"
   Flickan skriver ett snabbt svar och får genast upp en ny ruta med nya bokstäver och ord: " bra, vi ses på "stället" och tio minuter." Flickan stänger av programet och lägger ner sin laptop och släckte försiktigt ner det enda ljuset som fanns kvar i rummet för stunden. Hon plockar fram sin väska under sängen. Ser sig omkring för att se om hon glömt något. hon vänder sig mot fönstret, öppnar det och hoppar ut.
   Hon springer, springer för livet. Försöker hon springa ifrån livet? Om det skulle vara omöjligt så skulle hon göra det möjligt. Hon är övervinnlig i denna situationen. Det är fullmåne och flickan står vid tågstationen. Hon väntar på någon. Kanske någon hon pratat med på datan? Vem ska hon möta? Ska hon fly? Fly in i sin egen värld?
   Bakom henne hörs en viskning. Ett tyst rop på hjälp kan det låta som i andras öron. Men flickan hör bara en viskning. en viskning som viskar hennes namn. Hon viskar tillbaka. Någon annans namn. Hon är inte ensam längre. Det finns fler som känner som hon.
   På perongen står nu flickan med sin väska. Den är varken lätt eller tung. Eller är det kroppen som gör att hon inte kan känna efter? Kanske är det de hemska mardrömmar hon haft de senaste nätterna. Drömmar om en annan värld, en annan plats där hon kan trivas. Hon trivs inte här på denna planeten. Hon känner sig vilsen och ensam. Kunde någon känna som hon gjorde? Det kunde det, för bredvid henne på perongen står en pojke med likadan väska. Med svart hår liksom flickan. De bär varsit halsband med ett hjärta om. Känner de varandra?
   Det måste vara för två veckor sen, exakt, som hon mötte denna pojke på internet. Han visade sig ha samma känslor som henne. Samma hemska känsla på livet. Samma tanke. Samma passion. Tvillingpar kan man tro.
   Ett tyst ljud hörs ifrån horisonten. Det är något som är påväg till dem. Rälsen börjar gnissla. Det måste vara ett tåg. Flickan blundar och trycker sin hand i pojkens. Pojken är lugn. Han har inget att beskymra sig över. Han vet vad han gör för någonting. Han viskar tyst så bara hon kan höra: " Vi klarade det, vi ses snart igen lova mig det." Flickan blundar och biter sig i läppen och nickar med gråten i halsen. Tåget börjar närma sig. I mikrofonen hörs en tågchafför prata. Ingen av barnen lyssnar på vad personen har att säga. De lyssnar till tågets hastighet. Farten på tåget och farten på deras nya liv.
   Det finns inget hopp kvar längre när tåget har passerat. Det tar mindre än 2 sekunder sen är allting över. Solen ska än en gång gå upp för att visa för alla att nästa dag är kommen. Men denna dagen är inte sig lik. Vi har förlorat två personer på vägen till en ny dag. Det kommer stå i tidningen: " barnen hoppade framför tåget: inget kunde rädda dem mer än de själva" ...
the end

fredag är härligt

hejhej :) jag mår toppen och jag fattar inte varför jag inte mått såhär innan. Det enda som saknas är egentligen Robin, som är i Bromölla. Saknar dig redan din prick <3 och såklart uddevalla ( kusin du är första jag tänker på) det är bara 2 år sen flyttar jag dit :) livet leker med mig verkligen.
I går var det en fantastisk kvälled Gustav, Johanna och Anton. Vi kollade på bio och sen gick vi hem till öllsjö. Jag ocg johanna dansade oss runt :) det blev en perfekt kväll <3
väcktes av mamma klockan halv 6 och åkte och hämtade Emely och sen bar det av till Malmö. Jobbade där till fyra och sen åkte vi hem och tog en snabb dusch och sen bar det av till åsum och kollade på herrarna :) tåbe kom sedan och där satt vi och myste med en filt och Emelys kassa humor :) men dejting rasmus var alltid med eller hur Emely? ;) haha.
Sen hem och gick över till bästa johanna :) <3 vi gick en runda med hunden och skrattade åt kassa skämt. TurkTobbe? MongoMalin eller JointJohanna ;)
Sen gick tåbe och jag hem till mig och myste med film som vi alltid gör :) söndag blir det mys igen, du vet vad du lovat tåbe :D
i morgon blir det efterlängtad lördag med bästa vän <3
nu ska jag sova jävligt mycket, trött som fan!
Hoppas på bästa helgen, b <3
pusspuss Malino

nästa helg kommer oma <3<3<3

biomörkret..

avslöjar allt ... baby <3

jag älskar dig johanna flodqvist och du är min bästa vän för det du gör <3

Tåbe är hemma :) det gillar vi verkligen, träffas i morgon <3

biokväll

yes, rubriken säger allt som ska hända i dag. Det blir myskväll i bio salongen med Gustav, Johanna och Anton :) ska kolla på något jag aldrig trodde jag skulle se (a) det blir såklart harry potter. Jag har inte sätt en enda :o men vad gör man inte för vännerna? :)
i morse vaknade jag av telefonen igen, såklart min fiskpinne! Så stack hem till henne och där åt jag mat och passade emma och oliver. Sen det blev boka biljetter och snart ska jag träna :) härlig träning och vädret gillas. Både soligt och regnigt. Perfekt för mig (a) sen snabbt hem och duscha och sånt sem buss till stan. Äntligen träffa A <3
nej nu är top model snart slut som jag sitter och små kollar på och jag måste packa och sen träning!
i morgon är det jobb i malmö och sen hoppas jag få träffa efterlängtade tåbe <3
ha en fin torsdag kväll. Pusspuss Malinito


varför idrottar barn?

Kapitell 2 i det ska vara kul att spela fotboll. som kommer handla om:

2. Varför idrottar barn?

   Redan när man är ung lär man sig efter sina så kallade förebilder, framför allt föräldrar. Man ska lära sig vad som är rätt och fel och vad som är kul oh tråkigt. Det är väldigt ofta jag ser barn komma till träningen gå grund av att föräldrarna vill att de ska göra det. För att de vill barnen ska ha roligt. Självklart måste man testa. Jag fick det valet när jag var liten. Ville jag göra detta eller ville jag göra detta Men egentligen var det självklart för mig att jag skulle idrotta för det var det som gjorde mig glad. Att springa av mig energin istället för att leka inne. Jag ville vara ute och springa. Och det är såna barn som är lätta att ta hand om. De som verkligen vill och ger 100% i alla uppgifter och kommer på varenda träning. Tänk hur träningen hade varit om alla var så?
   Men nu är det inte så, i mitt lag har jag några som kommer för att föräldrarna tycker det och vissa kommer för att träffa kompisarna. Vad ska man göra i en sån situation? Det lättaste kag tycker man ska göra är att "ta det med en nypa salt". Du kan inte göra mer än att få barnen att ha roligt och spela fotboll på köpet. Har du en lek som du alltid gör, försök lägga till en fotboll. En av mina favoriter är kycklingen och räven hos mina småungar. Hur gör man då för att få med fotbollen? Varför inte lägga till att man måste springa med fotbollen och "räven" ska skjuta bort dem. De som blir utan boll blir också rävar. Inte så svårt va? första gången är inget lätt. Men ju mer man kommer in i det och kör det på fler träningar, desto mer kommer de in i det. De lär sig fortfaranade vad som är rätt och fel ju.
   Att säga bra saker om barnen är väldigt viktigt för att de ska fortsätta att idrotta. Alla måste få känna sig bra någon gång. Du som ledare kommer bli som en extra förälder för barnen. Så säg positiva saker hela tiden och använd namnen ofta så de förstår att just de är utpeckade. De kommer lysa upp deras dag och längta till nästa träning.
    Om barnen inte kan på grund av en skada eller att de är sjuka, ska de inte vara med på träningen. Förklara det för dem och vill de endå vara med. Säg då att du kan kanske stå och kicka med bollen eller göra de övningar du klarar av. Bara du tar det lungt. Detta är inget stort problem i ung ålder men när de kommer upp till io års ålder så gör de allt för att få träna. Men säg till dem vad som är rätt och fel. De kommer lära sig och utvecklas över det du säger.
   Mot slutet av detta kapitel vill jag bara förklara att som extra föräldrar ska du motivera dina spelare att vilja spela också. För ju mer du gör det, desto fler kommer vilja spela fotboll istället för att "bara" träffa kompisar och glöm inte samtalen i gruppen. Ingen ska behöva känna sig utanför.
Några frågor så ställ dem gärna. Både kritik och positiva tankar :)
tack för hand / Malino

dagens bästa

går lätt till killen som kan sjunga såhär bra: jag dör <3


I can take the rain on the roof of this empty house
That don't bother me
I can take a few tears now and then and just let them out
I'm not afraid to cry every once in a while
Even though going on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I'm ok
But that's not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And having so much to say
And watching you walk away

And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was tryin' to do

It's hard to deal with the pain of losing you everywhere I go
But I'm doin' It
It's hard to force that smile when I see our old friends and I'm alone
Still Harder
Getting up, getting dressed, livin' with this regret
But I know if I could do it over
I would trade give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

jag har problem

och det problemet är att jag gråter varenda gång jag ser oc nu för tiden.
vid sista avsnittet av varje säsong gråter man, kollar om och om igen och gråter vidare.
Det är precis som om de vill att man ska gråta sig själv till sömns när man tittar på det.
Jag hatade första säsongens sista avsnitt för då grät man en stund och sen var jag så tvungen att åka till stan och köpa tvåan.
När tvåans sista avsnitt kom blev jag mest chockad och sprang hem till Sandgren och hämtade tredje.
Men när tredje kom, ingenting kan slå det. Jag kollade på det om och om igen och ville inte ha fjärde säsongen.
Det var de sista tårarna för oc.
Här har ni snuttar av sista avsnittet när Marissa dör;


till sist kommer en låt jag tyckte var riktigt fin, hittade den när jag sökte på Johnny och Marissa, så söta :)
Någon med samma problem? värsta ilandsproblemet (a)

tips och tricks

här i natten känner jag mig tvungen att tipsa om ett superduper kit :)

Först ut har vi Neutrogena visibly clear som är en scrub kräm du använder dag och natt för att rengöra ansiktet från bakterier vi sprider i ansiktet via smink t.ex. Denna scruben är perfekt för personer med finnig och fet hy. Jag har haft mycket problem med finnar i ansiktet som de flesta tonåringar (som började med smink tidigt) och jag avgudar denna produkten. Efterkänslan är helt fantastisk. Har använt den i nästan två veckor och jag ser redan resultat, mina ärr från finnarna kommer inte gå bort. Men de stora och svarta går bort :) är super glad över denna produkten! kostar runt 65 kroner och uppåt på åhléns :) köp köp köp!

Tyvärr hjälper det inte att bara scruba ansiktet för då blir det tillslut torrt. Du måste ha en återfuktare och där har jag hittat den perfekta för min feta hy. Den heter Lumene Arctic Aqua och är underbar tycker jag! Du kan använda den dag som natt efter att du rengjort huden. Den håller i sig i 24 h och den gör att huden inte ser så oljig ut. och den är expert för hud med mycket finnar och fet hy. Pluset med denna produkten är att man kan använda den under smink som gör att sminket inte går in lika mycket i huden. Perfekt liksom? Minuset är priset som ligger på 155:- men det är värt det, det kan jag lova er. För har aldrig känt så fräsh i min hud innan tack vare dessa produkterna. Köp Köp säger jag bara, och denna produkten finns också på åhléns :)

Där kom lite tips och tricks :) hoppas det hjälper er som det gjort för mig!
puss

nattinlägg

det gillas alltid av mig som är liten natt människa.
Satt precis och läste på millas blogg om alla minnen vi skapat tillsammans. Hur många minnen jag har skapat med er. Vet att ni har varit vänner länge och sen kom jag in och då sätts allting på bild. För en bild säger mer än tusen ord liksom! Men vill bara tacka er som gjort mitt liv värt det att leva :) Jag har aldrig hållit ihop med några mer än bara några år. Men jag känner en känsla av att jag kommer det med vissa av er. Jag behöver bara tänka igenom.
Nu sitter jag och smsar med baby och vill han ska vara här och kollar på that´s 70s show såklart. Kändes lite tomt i går utan den när oc tog över. Men nu är det slut med det, tillbaka till michael kelso :D haha!
nu ska det bara läggas upp en av min och johannas favoriter när det gäller fester och jag vill bara dansa när jag hör den;


i morgon är det tjejdag med flickorna, vi behöver det. För er som läser min blogg glöm inte pengar till pizza :) vi ses kl 13.00
sen på kvällen vill jag åka till vinslöv och träffa baby, men jag måste träna mina småungar och senare på kvällen har jag lovat att träna med efterlängtade nicke picke. <3333 som han saknas nu alltså!
på fredag är det jobb!
ha det fint, pussar på kind från Malino

tisdag

Godmorgon mina fjöntar :)
Hur mår ni idag? Hoppas ni mår toppen för det gör fan i mig jag :). Även om det är lite ångest över att det är exakt en vecka till skolan börjar. Men i detta läget gör det faktiskt inte så mycket. För i morse vaknade jag av att telefonen plingade till och där kom ett sms ifrån A <3 Och genast blev hela min dag bättre :) ringde Madde en stund och bestämde morgondagen.
Gårdagen blev riktigt bra :) Jag åkte till skolan och mötte Robin och sen helt utan anledning efter mycket snack så kom Johanna och Gusten, pratade med dem och sen åkte vi till willys och handlade dricka och chips :) satte oss på vilan och bara umgicks. Kunde inte slutat bättre, jo för gusten och johanna såklart (a) att jag inte spelade in er!
Och nu funderar jag på vad jag ska laga för mat. Blir något med pasta eftersom det är match i kväll mot Osby. Måste vinna tjejer! Serieledarna också, det kommer inte bli lätt det. Sandra kommer snart hit och vi ska ladda inför matchen med lite tv och vila benen såklart ;)
I morgon blir det nog tjejdag om Madde och jag får bestämma, sms kommer skickas var beredda med telefonerna (a) Och om inte det blir av så är jag med Lotta eller Anton, jag vet inte vem jag har bestämt med :o haha!
På kvällen ska jag nog träna på gymmet, var ett tag sen sist. Vi får helt enkelt ta dagen som den kommer.
Ha en underbardag! nu är det dags för mat tid.
PS I MORGON KOMMER TÅBE HEM, och han kommer säkett vara neger :o jag som kämpat! <3

Vi avslutar med en bild som säger mig en hel del. <3

hela avskedstalet

Det är många som frågat om jag inte kunde lägga upp hela vårat avskedstal på balen 2009.
Så här kommer hela inlägget och även om lärarna vi haft;

Vi börjar från början, eller om det ens finns någon början. Vi vet i alla fall att det finns ett slut, och det är där vi står nu. På kanten till ett avsked, vid vägkorsningen där alla skiljs åt.
   Vi blundar en stund och tänker på alla minnen vi skapat tillsammans. Ett tyst rop ekar, klackarna smattrar högljutt mot det kalla stengolvet och utanför fönstret lyser solen. Vill den hedra oss eller bara ta ett enkelt farväl? Men hur kan ett farväl vara enkelt när tanken på ett avsked har funnits inom oss, i våra hjärtan, i våra själar och i våra tankar sedan dagen vi började.
   Saknaden kommer alltid finnas inom oss, vi kan alltid glömma det vi gjort, det viktiga är att vi aldrig glömmer vilka vi gjorde det med. Vi kan aldrig gå tillbaka men vi kan leva vidare i tron om att detta endast är slutet på skolan och inte på vår vänskap.
   Solveig Bäck: Skolans skräck, nu slumpar vi det och säger sanningen istället; liten men tuff med vilja av stål.
   Fredik Jepsson; Tyringes största fan, du kommer lngt med en pepsiflaska och några skämt.
   Lydia Hallengren; om man tar kvadroten ur en cirkel och multiplicerar det med klorofyllkorn upphöjt i tre och dividerar det med en basisk syra så får vi fram svaret: nej vi blir aldrig lika smarta som du i matte och no.
   Anna-lena, Jenny och Dragan; hur mycket vi än springer, hur mycket vi än går. Hur mycket vi än slår, blir vi endå det bästa ni får.
   David och Marie; fortsätt hama, fortsätt sy. Fortsätt bygga, fortsätt skapa även när vi inte är med er.
   Joshua; gnisslande instrument och plingande gitarrer, vi kommer höra dig vart vi än går.
   Pernilla; vi har haft bild i fyra år, tack vare dig dig kan vi skapa och nu ska vi måla vår egen framtid.
   Uffe; du har varit officier i 27 år, vunnit os guld med svenska kocklandlaget och varnatt oss för våran sockerdricka. Kom ihåg att allting går utan nyfödda barn och tennsoldater.
   Christer; det kan låta litet men du ska ha det största tacket av alla. Du har lärt oss allting vi kan, utan dig hade vi inte kunnat skriva detta. Du la ner så mycket tid på oss, och det visade sig vara värt det.
   Tack lärare och elever på slättängsskolan och även alla andra som arbetet för oss i det tysta.

@ Malin Rindvik och Mikaela Olsson
9A slättängsskolan 2009

inköpen idag

har precis varit ute med de bästa; johanna, gustav och robin <3
här kommer mina inköp idag :)


och där fick ni en bild på armbandet jag försökte visa er innan(längst upp till höger)
allting är köpt på accent :) kostar från 60 kr och uppåt.
armbanden längst ner är mitt och johannas vänskaps band, köpt i uddevalla för 50 kr :)


måndag

hejhej, dagen har varit br än så länge.
åkte till stan med westergren och där inne träffade jag tjejerna och pratade med dem en stund.
Sen träffade westergren några tjejer, så madde och jag gick på stan en stund och sen käka vi på subway.
nu ska jag nog ut en runda och sen kanske träffa johanna i kväll.
om två dagar kommer tåbe hem, äntligen <3 måste verkligen prata med honom.
och jag tycker att det gått en vecka nu :o så anton borde ha sin telefon nu! hör av dig om du ser detta.
jag är helt förälskad i mitt nya armband :)

detta fast i silver och lite större kedjor, vad tycks? :) i love it. kostar 69 kroner på accent.
nej nu ska jag ut med robin :) ha det bäst! pusspuss

texten är tillägnad mitt ex, han fick mig att skriva den

Här kommer en text jag visade för mina svenska lärare och de gav mig mvg, tyck till?  
jag minns det så tydligt; " vi trodde aldrig du kunde skriva och du bevisade det. Men det vi är helt chockade över är att du i sån ung ålder kännt denna känslan. Den killen ska skratta sig lycklig som fått vara med dig. "
Tårarna gick inte att stoppas då, tack för ni hjälpt mig fram.

Jag älskar dig!

Hur kan tre ord ha så stor mening?
4 vokaler och 8 konsonanter
Hur kan folk säga det och ändå inte mena det?

   Första gången jag pratade med dig, du var så fin på alla sätt. Allting började ju med ett skämt. Vi pratade strunt på datorn och du sa jag var helt okej ändå. Samtalen gick mellan oss och du började höra av dig varje dag. Du blev min drog, du förvandlades från anonym till allting jag behövde. På bara några dagar var du min drömkille som jag ville hålla om dig för alltid. Och även om man inte ska säga för alltid så ville jag säga det med dig, för du var speciell.
   Första gången vi sågs, jag ville inte flytta blicken från dig. Du var riktigt fin, pojke. Förstår du inte det?
   De ögonen, jag tror jag kunde se mig själv där. Någonstans inom dig kunde jag se mig själv, sårbar och behövande av stöd. Jag vet det är inte lätt att prata om det, men snälla försök red ut det med mig. För med den kroppen du har, du kan inte komma härifrån.
   Första gången vi kysstes, jag svävade helt seriöst på rosa moln. Vet inte hur känslan var, men det var inte som att slicka på en lyktstolpe i vintern precis, det var som kyssar regn eller som alla ligga i sängen en söndags morgon och tänka: här kan jag ligga hela dagen och inte göra någonting för detta är mitt liv och jag gör vad jag vill med det. Kyssen var varm och ändå var det något som saknades. Kanske din kropp emot min? Kanske nakna i sängen för en gång skull? Ville du chansa? Ville du se mig? Ville du vara mer än min vän?
   Första gången du höll om mig inför mina vänner, jag tror dem såg hur lycklig jag var. För denna gång kändes det så rätt. Helt och hållet rätt. Går det att beskriva mer? You were the one fore me. Jag blev fri som en fågel och flög upp till himlen men stannade inte kvar. För du var kvar på jorden och aldrig att jag skulle ha släppt dig då.
   Första gången du höll om mig inför dina vänner, hur underbart kändes det inte att visa dem allihopa vem som var din? Du var min och jag var din. Ingen kunde ändra på den tanken och känslan. För det var en underbar känsla. Jag kysste dig inför din bästa vän och du var stolt över mig. Hur kunde det sluta som det gjorde egentligen?
   Första gången du värmde mig när jag frös. Vi satt på en parkbänk och jag frös. Du kröp närmare och jag kände värmen steg i kroppen och blodet rusade full fart till hjärnan för att förstå att detta faktiskt var sant. Detta var min sanning och du var med den. Min verklighet.
   Första gången vi sa hejdå till varandra, du slog ut armarna för att ta mig i din famn. Du skulle aldrig släppa mig. Du skulle hålla mig hårt och länge för evigt. Blodet började rusa i min kropp, mina händer får fart och börjar smeka din nacke. Jag känner fortfarande ditt kortklippta hår i nacken. Jag började röra min hand mot din kind, din lena hud och du rös av njutning. Jag ville fortsätta smeka dig igen och åter igen. Jag kröp in i din hals och kände lukten som bara du var, en lukt av svag parfym. Ville ha med mig den när jag skulle gå hem. Du började kyssa min panna och tittade på mig med dem ögonen jag sätt första gången. Du kysste mig försiktigt på munnen och jag tittade på dig och gav dig en min som tydde på att: jag är din så länge du vill ha mig, lova mig jag tillhör dig också. Du svarade snabbt med att kyssa mig igen och igen. Jag rös under tiden för det var en härlig känsla. Glädje, kärlek och upphetsning.
   Efter några minuter då jag tror du fått en tanke, du såg så fundersam ut. Som om du skulle berätta något. Men inget kom fram. Jag kröp in i din halsgrop igen för en sista gång, innan vårt hejdå. Men du lutar dig mot mitt öra och säger: Malin, jag älskar dig! Jag tittar på dig som om du aldrig sagt det. Du väntar med spänning för att höra resten, precis som i en film. Jag kryper närmare dig och trycker dig hårt mot mig och trycker huvudet i din mage (för jag når inte upp till din mun om jag inte står på tå) och du trycker tillbaka. Riktigt hårt trycker vi varandra, bevis på att vi ska släppa men komma tillbaka igen. Och till slut sluter jag mina ögon och viskar tyst så bara du kan höra: jag älskar dig också...

frågedax

När man inte har något att göra så gör man detta eller sover! (y) / ghia :D den var sjukt bra fan! haha

143 frågor


Fyra frågor om förhållanden
är du singel? -  aa
tror du på kärlek vid första ögonkastet? -  nej, tror inte på kärlek bara på stark vänskap
har du varit kär i någon? -  ja
är du kär just nu?  nej

 Tio frågor om dig själv
fullständigt namn? - Malin Kristina Johanna Rindvik
när fyller du år? - 18 januari
piercingar -  öron
vad har du på dig just nu? - Shorts och linne
villken årstid är bäst? - sommar
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? - ligga kvar i sängen när man endå är vaken, oh yeah det gör hela min dag!
vad är du bra på? - att lyssna och skratta
vem älskar du mest på denna  jorden? - fotbollen och kusin
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - jag sover med alla

10 frågor om dina vänner
vem vet allt om dig? - ingen
vem är den roligaste av dina vänner? - alla på sina egna sätt
vem är snyggast av dina vänner? - allihopa
vem är mest partyprisse? - jag såklart
vem är den du helst har filmkväll med? -  tåbe, fast han väljer fel filmer men har bäst humor :)
vem av dina vänner är mest "evil"? - den personen vet det
du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig? - ingen

10 Frågor om din familj
vem står dig närmast? - mamma
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? nej, bara mamma
vem är farligast i din familj? - tvn
vem ser roligast ut i din familj? - syster för hon är blond
vem är coolast? - bror :)
har ni något husdjur? - nej
vem har du mest gemensamt med? -  jag är helt unik
vem sover du oftast med? - med syster
roligaste kvällen med familjemedlem? - finns sånt?

10 frågor om idag
vad har du gjort? - jobbat i åhus och spelar match
har du varit glad idag? - nej, helt okej humör
har du varit ledsen idag? - ja
har du gjort något bra idag? - jag gjorde mål på matchen, snyggaste lätt!
vad ska du göra nu? -  kolla på oc
har du gjort något dåligt idag? - jag gör alltid misstag
vad har du ätit idag? - kebab och macka
har du duchat idag? - yes
är du trött nu? - lite
vad händer imorgon? - inget bestämt, träffa westergren kanske och sen träna

SKOLAN
Går du i skolan? - ska börja första ring
Har du varit i skolan idag? - nej, det är lov som tur är

ANNAT
Hur mår du just nu? - inget vidare själv då?
Har du mer än 2 bh:ar/toppar? - jaja för fan
Har du piercat dig? - själv, ja för fan ;) nej men öronen ja

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? -  gustav
Vem ringde du senast? - westergren
Vem sms:a till dig senast? -  macke
Vem sms:a du till senast? -  macke

ÖVRIGT
Är du hungrig nu? - nej bara varm, ska sätta på fläkten nu fan :D
Vad är klockan nu just nu? - 23.07
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - youtube, blogg och google och malinrindvik.blogg.se :D

FAMILJ
Hur länge sen var det du träffa din mamma? -  halvtimme sen
Hur länge sen var det du träffa din pappa? - någon timme

SPORT
Går du på någon sport? -  fotboll <3
I så fall, vilken/vilka?  FOOOTBOLLL <3
Trivs du med den sporten? det är det bästa som hänt mig <3
Tycker du att den sporten är rolig? om den är, den gör mig hel
Gör den sporten dig glad när du håller på med den? mer än glad

ÖVRIGT
Gillar du punk? - jadå
Har du sminkat dig idag? - bara mascara
Isåfall, vad för smink?  mascara
Vad har du på dig för trosor just nu? - orange boxer
Hur ser dem ut? - hur tror du sånna ser ut?
Vad har du för bh/topp på dig just nu? -  svart spets
Hur ser den ut? som din gör?!?

MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - jaa
I så fall, vilken låt för tillfället? - aaron rothe - so hard to leave
Vad gillar du för musik? - allting

KLÄDER
Har du fler än 4 linnen?  aa
Har du fler än 3 jeans? - aa
Har du fler än 5 tröjor? - aa
har du en svart bh/topp?- aa

SMINK OCH HÅR
Använder du mascara? - ja
Använder du Wax? - ibland
Använder du ögonskugga? - när jag orkar
Använder du kajal? - ja
Använder du hårspray? - alltid, min drog
Andänder du mousse? - ja
Använder du deodorant?  ja
Använder du parfym? - ja
Använder du läppglans/läppstift? - nej
Använder du brunkräm? - ja
Använder du rouge? -  ja
Noppar du ögonbrynen? - när jag pallar, tycker om mina de är inte som alla andra
Uppsatt hår eller hängande? - beror på vilken hårdag jag har
Duschar du varje dag? - ja
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? - verkligen inte, det är fjoll :D skoja

Är du kär just nu? - nej
Har du kysst någon idag? - ja
Har du kysst någon de senaste 48 timmarna?  - ja
Har du ett förhållande? -  nej
går gränsen vid otrohet? -  sex
Har du varit otrogen och om ja, varför? - ja för att jag och killen hade något speciellt tillammans
Har du sagt till en person att du var kär i henne/honom när du inte varit det? -  ja
Vem hade du senast ett förhållande med och varför tog det slut? - det är privat
Är du romantisk? - när jag orkar
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän?  - ja när jag var yngre
Är du svårflörtad? - nej inte så mycket, folk tål inte min attityd bara
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? - ja
Vad hette din första flickvän/pojkvän?  a..
Har du lekt med någons känslor? - ja
Hur länge var ditt kortaste? - en dag med macke :D men vi skojja bara om det :D
Vill du vara singel eller ha ett förhållande?-  jag trivs bra som nu
Har du varit tillsammans med två samtidigt? - nej
Är du en bra pojk/flickvän? - fråga
Vem sov du senast bredvid ? - syster
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän?  m
Har du varit tillsammans med någon som du sen hade ett KK- ...
När fick du din första kyss? - det minns jag knappt :o
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? - det var 1992 iaf
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - haha, ofta
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? -  ja, fotbollen <3
Har du mest blivit dumpad eller dumpat? -  dumpat
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? - vara sig själv helt enkelt


helgsnack

hejhej bloggen och alla där ute i världen!
Hoppas ni har haft en toppen helg, för min har faktiskt varit bra :)
Fredags var jag jag ute med Westergren och Olle på kvällen, satt och snackade och tog några blodisar.
härliga killar att snacka med :) stack hem till 12 tiden och somnade som en stock.
halv tolv dagen efter åkte jag till åhus och jobbade där hela dagen på tre toppar.
vid sex tiden åker man och hämtar filip och sen bär det av till gärds köpinge.
kommer hem till johanna där hon och robin väntar, så jag springer in i duschen.
Bokstavlingen talat, jag trillar ner för trapporna till källaren, filip bara: hur gick det? Han trodde jag dog eller något.
en halvtimme senare var vi påväg till Carro på fest hos henne, lite sena. Men fint folk kommer sent.
Vi tog några borstar i skogen eftersom det fick bli vår lilla förfest ;)
Sen tog festen igång, dansade och drack lite. Vissa drack mer än andra och jag var nyktrast av alla eftersom jag skulle jobba på morgonen därpå och tilläggas att jag skulle spela match också.
Det började med att det var Jag, Carro, Sara, Johanna, Robin, Filip, Emma, Emma, Jossan och Milla. Sen kom typ alla folken, tex tobbe som jag inte träffat på ett bra tag nu :)
Sen vet jag inte varför allting gick så fel, men det gör det alltid när alkoholen är med, det slutade med att drog sig till en person som själv valt att bli ass packad. Jag hade inte orken att hjälpa denna personen eftersom jag aldrig får hjälp av denna personen, har jag rätt?
Så jag satt mest och snackade med att killar som kommit till festen, göransson kom också lite senare med Cs bror och hans vänner.
Många skratt och gråt blev det i alle fall, jag tror jag fick den största chocken av alla. Och jag tog väl inte den så bra. Så vid elva tiden tog sara med mig någonstans och jag är jätteglad att hon gjorde det. Hon släppte allt för mig och där satt vi mitt i natten och grät och karamade varandra. Sen kom även J, C och R. Det blev blir nog det lyckligaste på hela kvällen, för då fick vi ut så mycket att prata om. Tack för att ni finns och hoppas ni förstår mitt beslut jag kommer göra. Älskar er <3
Skulle sovit hos Johanna men allting brast för mig så jag tog mig hemåt och pratade med gustav en stund i telefon och sen somnade jag.
Idag blev det vakna vid elva och halv tolv åkte jag till åhus igen och jobbade där till fyra. Sen åkte jag till matchen som vi tyvärr förlorade med 5-1 ingen bra match alls. Ingen av fyrbackslinjen var på rätt possition. Men jag fick göra ett mål i alle fall, snyggaste jag gjort :) har tränat så länge på att nicka och få ner bollen. Och äntligen fick jag det med lite tur och herrejavvlar snygg frispark av Agge .
Nu ska jag skriv ner lite på datan om inget och sen ska jag kolla på några avsnitt av oc, blev sugen på det!
I morgon får vi se vad som händer, det blir nog i alle fall ut med westergren.
ha det bäst, pusspuss

låten ger mig inspiration



And the biggest mistakes are the ones you make
And I'm watching you make excuses for them.

And the biggest mistakes are the ones we take
For granted, And I
Hope you take it again.

And I brought flowers to you again.
You gave them back and told me
That we're just friends.

You don't know how much it kills me
When I hear those words.

And I hope that you regret what you have done.
It's like shooting yourself
Where you're ungunned.
And I hope you cried that night
I walked into your door.

vackra ord

det är första gången för alla,
första gången man lär sig gå,
man lär sig krypa, man lär sig prata
första gången man kysser någon och
första gången man får höra det magiska orden; jag älskar dig
man lär sig med framsteg och blir glad direkt av att förbättras
allting går att förbättras ju, utom dem där förbannade orden
man kan säga de om och om igen,
utan att de har någon mening längre
folk tar inte till dem som förut i tiden
att få höra att man är fin, vacker, betydelsefull osv
det är som en spark i magen
menar man det? skämtar man om det?
människor kan inte ta åt sig vackra ord längre,
för vad är egentligen vackert?
en solnedgång vid ett stilla hav,
en bil som precis är nytvättat
vacker kan vara så mycket
men ändå så lite
vacker ska betyda något och ska kunnas förbättras
man ska kunna säga det och få personen att känna sig speciell
alla är fina på sina sätt, låt människor höra det om och om igen
vi startar nu ...


det finns en människa inom mig

som säger åt mig hur jag ska göra
vad jag ska säga och hur jag ska bete mig
ibland kan jag vara sur
inte kämpa, utan bara ge upp och aldrig gå vidare
ibland kan jag vara glad,
se allting från den ljusa sidan och le för att visa vem jag är
ibland kan jag känna mig fin,
rakt hår, brun bränd kropp och fina kurvor
men ibland går det raka motsatsen,
jag kan inte ens se mig själv i speglen
allting är på grund av en liten person inom mig
som säger åt mig att fortsätta kämpa, även när det är tufft
någon gång kan det ta stop
personen kan bli sjuk, den kan resa iväg, vad som helst
men då förlorar man kämparglöden igen
men det tar aldrig slut på dess liv, personen lever föralltid kvar
men först måste man hittat ett botemedel
till den lilla personen, den måste tillbaka i ens liv
den lilla personen inom mig gör mitt liv som aldrig förr
den för mig till platser jag aldrig trodde fanns
den för mina tankar till en annan planet och visar fotot jag aldrig sätt
den lilla personen inom mig betyder allt för mig,
vet ni vad jag kallar den lilla personen?
jag kallar den självförtroende ...


fredags mys

Hejhej :)
allting bra med er? Hoppas det iaf, för här är det helt okej. Jag mår inte helt hundra pågrund av M, ursäktar mycket för det!
idag har man i alle fall varit med Milla hela dagen, efter några samtal av johanna där innan :)
Vi satt ute och pratade och solade, mysigt och jag har äntlgen fått färg :)
sen åkte vi till åhus och tog en glass med mami och syste och där träffade man gott folk :)
sen snabbt in i en dusch och sen egav vi oss till fotbollen :)
åsums herrar mötte kristianstads bois. De vann med 5-3 och det var inte så rolig match. Men alltid roligt folk där :)
i morgon ska jag jobba i åhus, fick jobb idag. Så ska nog åka med Emely och Ida. Får se vad som händer i morgon.
ska jobba till sex och sen är det fest i köpinge hos Carro. Så blir inget bloggande i morgon.
Sover hos Johanna på kvällen :)
på söndag är det match mot köpinge!
vi hörs efter helgen.
hopas ni får en trevlig fredagkväll, själv ska jag kolla på film eller något :)
men först ut med robin och olle tror jag.
ha det bäst!

dagens film

god kväll, slapp dag i dag. Blev sola och sen träna :) och nu har jag precis pratat i telefon med gustav och filip :)
och smsat med Milla. härligt folk det och vänner är på i bargrunden :)
nu sitter jag vid datan och ska lägga upp lite musik på bloggen som drogar ner mig :)
men först ska jag nog rekomendera en film :) min favorit film faktist (a)


She´s the man och den handlar såklart om fotboll. Och ni ska absolut inte tro att det "bara" är en fotbolls film där personer springer runt och jagar en dum fotboll. Ingen av dem som är med i filmen kan egentligen spela fotboll. Och absolut inte tjejen i det hela. ;) det är lite kul faktiskt.
Rekomendera filmen till folk som älskar att skratta, för man kan inte sluta skratta åt filmen :) och sen finns det även väldigt snygga killar i filmen - gott exempel är channing tatum :) oh herre gud så snygg han är i denna filmen!
Plus måste ju vara att eftersom det är fotboll och man blir varm så tar killarna av sig :) sexigt värre.
Dubbelplus för er som gillar fotboll, ni kommer älska den med andra ord!
och ni behöver absolut inte gilla foboll för att se den, Johanna såg den för första gången i går och hon älskar filmen men hatar fotboll :)
Så se den och njut för fan :)

det ska vara kul att spela fotboll

Nu ska vi börja med en ny kategori som heter det ska vara kul att spela fotboll :)
den kommer handla om mina tankar och funderingar kring att vara ledare i fotboll.
det kommer även komma tips om vad du som tränare kan göra och tillsist kommer min egna träningar upp någon gång :)
jag kommer absolut inte nämna några namn i denna kategorien!
en stor del av informationen kommer ifrån boken: en för alla- alla för en / av Eva Arvidsson
jag vet inte om jag berättat det innan, men jag är i alle fall tränare  för FP03 (flickor&pojkar) i Åsum BK.
jag har varit tränare i ett år och förra våren/hösten gick jag ut min första tränarutbildning, bas 1.
jag ska läsa vidare och göra klart alla utbildningarna. För just nu är jag bara utbildad ungdomstränare men vill utbilda mig högre. Men jag är "bara" 16 år och ska försöka hitta bli helt klar innan jag är 25.
När jag började som tränare hade vi tre stycken som tränade. Nu nästan ett år senare är vi 23 stycken som leker och spelar fotboll en gång i veckan. 
Mitt mål inom fotbollen är lek och spel - samma sak.  
Där är lite information om vad det kommer handla om i den nya kategorien,. Enjoy :)

Första kategorien: Varför är du tränare?

Det är första punkten i ditt ledarskap, varför är du egentligen tränare? Har du barn i åldern som du ska träna och vill "finnas till hands hela tiden" ? eller är du som jag, helt och hållet galen i fotboll och vill lära ut denna underbara sporten till små kids? Hur du än tänker, måste du ha en baktanke i huvudet hela tiden och det är att du är motiverad att vila vara tränare. Det kan gå dagar då man hatar ungarna för att det inte lyssnar och sedan kan de gå dagar då de är underbara. Men hur mycket illa eller bra det än går, måste du alltid tänka possetivt. De kommer tacka dig i slutändan för allt ditt jobb som du lägger ner på ungarna. Så att vara motiverad är viktigt, vad mer? Jo att vara säker på sin sak. T.ex att inte försöka ändra saker du säger eller gör. Barnen ser upp till dig, precis som du kanske gjorde när du var liten. Hur coolt var det inte att ha en tränare som visste allt om fotboll? Det var en riktig förebild. Därför tipsar jag dig som ledare att alltid ha samma ledarstil. Är du den spralliga och glada tränaren som alltid lyssnar och leker. Var den personen. Är du den tränaren som är sträng och vill helst spela hela tiden, var den då. Men glöm aldrig att du ALDRIG och jag menar verkligen ALDRIG ska använda fullt språk. Du är en förebild som jag sa innan. Det är väldigt viktigt att ha nolltolerans i laget och där tillhör också du. Sen finns det alltid för-och nackdelar med din ledarstil. Försök göra en lista på vad du är bra och dålig på. T.ex min:
1. jag är bra på att lyssna på barnen, vissa vill spela och andra vill leka - vi kör vannan träning eller lägg ihop dem eller helt enkelt dela upp dem i två delar. en grupp leker och en spelar, men glöm inte att bollen alltid ska vara med.
2. jag är bra på att få barnen att skratta under en träning, eftersom jag är är en glad person och sprider glädje.
3. jag är dålig på att ha kontakt med föräldrarna, är väldigt viktigt.
4. jag är dålig på att hålla koll på papper och allting där i mellan.
Där har ni min lista. Jag är inte perfekt, men jag försöker och jag utvecklas hela tiden. Precis som barnen ska göra. Både i det sociala och psyket.
Nu mot slutet får vi inte glömma att fråga oss själva en viktig fråga, är vi bra på att jobba ensamma eller i team? Själv tycker jag det är en enkel fråga. För att för mig är det självklart att vara fler än en tränare. Någon som håller koll på papprena och någon som är social mot föräldrarna och delar ut lappar och någon som hämtar material. Och ja till sist, den som ska stå i mitten och ropa på barnen. Så för mig var det ett enkelt svar. Vad tycker du själv?
Till sist, glöm inte att om du är tränare för barn eller ungdomar eller vuxna, ska du alltid lyssna. Lyssna är något av det viktigaste man ska göra som tränare. Det är svårt att få allting som alla vill, men du kan vara något där i mellan.
Lycka till med tränarlivet, så ses vi nästa gång!
kram Malin Rindvik

soltimme!

god morgon bloggen.
kvällen blev inte som man tänkt sig, för typ ingen kom som vanligt. Här med gör jag ett avtal att aldrig fixa mer grejer för folk när jag inte får något tillbaka! jag var tvungen att säga det. För ibland blir man sur :o men men. Jag är inte sur längre, för det slutade bra i går iaf.
jag, johanna, robin och madde käkade på oceans city :) det var riktigt gott. Och gott snack också. <3
sen träffa jag lotta en stund :) saknat henne som fan! <3
sen åkte vi till skolan och träffade robin och fixa lite grejs :) och träffa även hans nya tjej tror jag ;) haha! stackars tjej :D nej skämt och sido :D
sen gick jag och johanna hem. Och sen hamnade jag tillslut i johannas säng och somnade där efter några filmer och lite godnattkramar av hennes lillasyster emma :)
igår kl 4 åkte tåbe till gran canaria, den bitchen :/ jag ville också med ju. Får inte träffa han på en vecka nu :( saknar dig redan!
nu ska jag ta och sola en stund, riktigt gött väder :) dax för ny musik också snart tycker jag.
träning på kvällen :) fan vad det gillas!
tycker även att anton ska få sin mobil snart! jag saknar honom och måste prata med honom om lördag! ser du detta, call me :D <3
dags för solstolen.
puss

jag på julen 2007, det var ett tag sen sist kusin. I år igen <333

vi som älskar disney, klappar nu!

god kväll, eller ja kväll är det inte men eftermiddag :)
det känns som klockan är 4 och jag borde vara jätte stressad då (a) men nu har jag turen att den bara är 3 :D
i morse vaknade jag bredvid fiskpinnen och robin ;) vi satte oss ute en stund och solade.
sen gick vi en runda och sen stack de hem :) natten blev lång så vi var hyfsat trötta.
vi lyssnade på disney musik hela tiden. sjöng med och dansade ffs ;)
det var skönt att äntligen vara med er :)
i kväll ska tjejerna iväg på en överaskning med mig som jag bestämt :) man tror alla redan fattat vad det blir (a)
så jag ska väl fixa till mig snart och sen vänta på johanna ska komma och sen hämtar vi andersson :)
kommer bli en jättmysig kväll :) saknat tjejerna !
i morgon ska jag träffa lotta :) <3 och sen träning.
lördag är det fest också. Yes <3

älskar denna bilden <3


knulla mig; för jag har ingen rubik så robin fick komma på :D

hallo.
min dag har varit bra än så länge :)
i morse åkte jag till stan och gjorde några ärenden och sen träffa jag min efterlängtade fiskpinne :)
åkte med henne till sjukhuset och sen in till stan och träffa wille och gusten.
sen¨hem och jag stack och tränade :)
nu sitter man här med robin och johanna :)
i morgon blir det myskväll med tjejerna och robin såklart :D
nu ska jag vara social!
ha det bäst, skriver i morgon

jag älskar dig ♥

Det sägs att tiden läker alla sår
varför stoppas inte tiden då?
eftersom sår inte går bort med tvål och vatten
de är kvar som brännmärken på huden som har brännts in
de är kvar i själen som djävulen tagit över
den är kvar i sinnet, eftersom du aldrig släpper någon du älskat? Right?
men om nu tiden skulle stanna, kan vi inte bara spola tillbaka en liten bit
inte för att göra sakerna bättre, utan för att göra om dem om och om igen
precis som kropen, själen och sinnet kan ändras, åldras eller dras tillbaka
kan vi inte göra detsamma med tiden?
som att vända boken upp och ned
hitta tillbaka till det förfluttna
gå från kyla till värme i hela kroppen
gå från vän till livskamrat
från söt till vacker
från vacker till betydelsefull?
och så vidare
men tiden läker inte alla sår
det är livets svårighet
men om jag fick gå tillbaka i tiden skulle jag för en sista gång,
känna ditt blonda hår med min hand, se in i dina mjuka bruna ögon
känna ditt lilla hål i bröskorgen, se ditt underbara leénde
och till sist höra dig säga det igen; " jag älskar dig Malin"


ibland är det svårt att gå vidare när man egentligen borde. ♥


that´s 70s show nattdrog!

här mitt i natten måste man ju gör något för att somna :D
så varför inte 40 st kelso burn i 10 min :D oh yes vad jag älskar den som gjort denna!

myskväll

hej bloggen här i natt :)
jag sitter med musik i ören och that´s 70s show på tvn :) det gillas!
tåbe stack hem för en timme sen, riktigt mysigt hade vi.
åt middag på kristianstad pizzeria och sen hem till mig och kollade på film :)
my best friends´s girl - kanon film. rekomendera!
sen lyssnade vi lite på disney musik :)
åh den gör mig så glad!
det är en hemlighet som jag har - jag älskar disney och allt som har med det att göra, både svenska-engelska :)
var bara tvungen att lägga upp några låtar som jag alltid älska :)


(sista klippet, spela fram till 0.45)
dessa tre var mina första filmer jag såg som liten :)
nej nu ska jag snart nana kudden, i morgon är det vännerdags och sen träning på kvällen!
god natt :)

måndag

god morgon. kanske lite sent att säga det eftersom klockan är lite över 4.
syster och jag vaknade vid 12 tiden och skulle göra en god frukost, men det blev kaos som fan.
behöver inte nämnas, men hela vårt hus stinker bränt.
har precis städat rummet och kollat på hela säsong 5 av that´s 70s show.
ikväll ska jag på middag med tåbe :) saknat honom som fan!
sen blir det nog hem till mig och mysa med film
nu måste jag laga mat till syster för hon är hungrig.
bloggar i kväll eller innan jag sticker
ha en trevlig måndag :D
pusspuss

sport krönika; stjärnornas krig ute på fotbollsplan

   Glädjen över tripplen i Barcelona har nog lagt sig vid det här laget. Visst är det folk som firrar. Men nu firas det av en helt annan anledning. Barcelona har köpt ut Zlatn Ibrahimovic från Inter för 9 miljoner euro, det vill säga 99 miljoner per säsong. Härligt tänker många, Zlatan är en av de bästa spelarna i världen? Nu får vi en stark forward med hårda skott och en jävel på att hålla i bollen med andra ord. Men tack vare att man köper ut Zlatan så måste man också sälja en forward värd zlatans pris. Det fick bli kamerunen Etóo som får packa sin väska och åka till Italien och Serie A. En bra överänskommelse? Själv håller jag helt och hållet med Etóo i denna diskutionen, det är löjligt med andra ord. Jag haringenting emot Zlatan, men Etóo är en klass för sig.
   Jag är ett stort fan av FC Barcelona och lägger ner mycket tid på vad som händer och sker i laget. Styrkor och svagheter. En som zlatan passar inte in i spansk fotboll helt enkelt. Spelet är ett helt annat än i serie A. Både snabbare och mer passningar innan mål. Zlatan är en svenskfotbollspelare från början och efter vad jag har sätt under mina sexton år så är vi vana vid pass-pass och långboll på forward. Hur ska zlatan med sin egoist och kropp klara av detta?
   Jag ska absolut inte trycka ner Zlatan för han är en mycket bra spelare precis som Henrik Larsson och Patrik Andersson som är gamla Barcelona spelare, de klarade sig fint i Barcelona. Nu vill vi se vad Brcelona får för nytta av Zlatan. Jag tror fortfaranade att han är ett kapitel i sig.
   Med spänningen och förväntning kommer det komma många fan den 28-29 november 2009. Det lutar mot att det blir en största festen någonsin, kanske till och med den bästa matchen i år. Det är El clásico som ska spelas. Real Madrid mot FC Barcelona. stjärnornas kamp, eller kommer det bli som varenda år då det står mellan målvakterna?
Ranaldo vs Zlatan. Messi vs Benzema. Iniesta vs Kaká osv. Ser ni spänningen själv?
   Jag har aldrig längtat så mycket efter en fotbollsmatch sen jag var liten och skulle spela min första riktiga fotbollsmatch. Hur nervös och spänd man var. Jag kommer nog känna mig som ung igen när jag kollar på matchen. Den matchen som folk kommer slåss för att få biljetter för, det bokas för fullt redan. Till och med jag kan man tro? Nej, jag sitter bänkad framför tv:n där hemm ch skrattar för mig själv hur många som skulle vilja ha rättigheter för att sända denna match. För några år sen ville ingen se dem. Nu när Barcelona är störst i Europa. Och med stora kändisar som bytt till spanskfotboll blir det inte det samma. Det är Inter, Serie A, som möter Premier League, Manchester United.
   Vart kommer den spanska fotbollens konst att bli av om några år? Vi väntar och ser med spänning.




Eskilsminne cupen 2009

ska nu sumreras:
åkte direkt från uddevalla till helsingborg på torsdagen den 30 augusti.
sov på hotell och kollade på helsingborg vs trelleborg. :)
på fredag åkte vi på samling i ödåckra och mötte eksilsminne.
jämn match men vi vann med 1-0 och genast blev vi självsäkra.
vi tog våra grejer och begav oss till skolan vi skulle sova på.
packade upp och åt snabbt och åkte tillbaka till planen.
bilresorna med henke blir ett minne !
där spelade vi mot ett bohuslänskt lag och som vanligt har vi svårt för dem.
vi förlorade den matchen med 3-0 och ingen bra match för våran del.
och i slutet rök mina ljumskar och det var samma känsla som när jag skadade mig i vanneberga matchen i våras.
vi åkte tillbaka till skolan och åt, duschade och umgicks.
sen åkte vi till väla och shoppade där :)
när vi kom tillbaka hade jag fruktansvärt ont i min ljumskar så bad ola om en massage. ( haha, klaras rebus: massa G )
då visade det sig att jag var så spänd att det kändes som en fiolsträng och jag kunde se ut mycket jag sträckt den.
fick vandra till killarnas rum och prata med claes.
det vsade sig att jag fått en sträckning i baklåret som hade låst innerlåret på något sjukt sätt, det blev att strettsa varje halvtimme minst 5 min
jag strettsade i sömnen ska jag tala om.
ingen av oss sov nog bra den natten, vid ett tiden började alla med pippi skämt :D
pippi på rosengård, fan va fullt :D hahahaha!
vi vaknade vi 8 och n var det match igen, frukost och strettsing för min del.
vi kom dit och gick in med helt rätt inställning, om vi vann alla tre matcherna idag skulle henke köra tre varv runt rondellen vid väla, med högmusik och rutorna nervevade.
första matchen var den bästa under cupen och vi vann med 3-0, härligt tjejer!
andra matchen blev mer spänning, vi mötte ettan i serien och det skulle visa sig vara en jobbig match.
mina ljumskar höll sig knappt men jag bet ihop och vi klarade 1-0 mot serieledarna.
sista matchen fick jag vila en halvlek och sen hoppa in och där fick vi mycket stöd och även där vann vi med 1-0
lyckan gick inte att beskrivas. Vi kom till a-slutspel och nu var henkes idée dags att ordna.
jag, henke, tove, madde och zazza satte oss i bilen och bakom oss kom ola och company :D
vi vevade ner rutorna och spelade black-ingvars och slängde toapapper utanför fönstret :D
det var så jävla roligt!
på kvällen var alla ute och gick och det slutade med att alla hamnade hos killarna och satte ute och pratade :)
vid halv 12 gick vi och la oss :) och sen sjöng vi för klara som fyllde år idag, grattis <3
vi vaknade vi 8 och mina ljumskar var bättre men nu satte krampen i som fan på allas ben.
vi åkte och spelade på konstgräs planen mot kungälv och det gick sådär. Vi spelade 1-1 eftr full tid så det blev straffar, där vi åkte ut.
Men det gjorde ingenting, vi hoppades på killarna så vi åkte till nip(minns inte vad planen hette mer än förkortningen) och tittade på deras kvartsfinal.
även dem fck vara med om straffar och vilket straff drama. de åkte tyvärr ut som vi, lite mer besvika än vi.
cupen i helhet var jättebra. Alla skratten, alla skämten och all gemenaskapen. Det var en jättebra cup som tyvärr blir den sista. Det var synd vi inte kom högre men vi är nöjda ändå. tack för helgen tjejer!

vilken underbar resa <3

hejhej bloggen. Det var ett bra tag sen jag skrev. Känns skönt att komma tillbaka till k-stad igen. Men kommer sakna uddevalla som fan <3
Har varit där i 1 månad nu ungefär. Och måste bara säga tack till alla jag varit med där. Ni är underbara <3

det har bland annat blivit mycket bilkörning med kusin <3
sist vi körde så såg vi 4 älgar och 2 hjortar. Det är respekt!
och jag fick inga kärringastop. Det går framåt.

sen fick det även bli massa inköp på bland annat ullared och torp :)
gillar speciellt denna klänningen, så typiskt mig är den :)

och massa dagar spenderades i denna tröjan :)
kusins klasströja är så snygg ju :) visst Milla?

det blev även en resa till fina gamla ullevi :) [gamlanyaullevi]
den har blivit mycket fin sen senast jag var där och tittade.
det var göteborg vs trelleborg som spelade. och såklart vann äglarna kusin måste ju vara glad :D

liseberg med kusin, mami, sis, håkan och lillkusin :)
jag hittade mitt ställe; b&j kiosken :) mums!

sen åkte man hem, underbara och vackra borås!
bara av att titta på den här bilden får mig att sakna elfsborg och borås arena.
stämningen, musiken, skratten och glädjen.
jag älskar att vara där och matchen blev riktigt bra också.
elfsborg vann med 3-1 :) denni avdic vilket byte :) <3

sista veckan bar det av till grundsund. Jag ska skaffa mig en sommarstuga där!
Det är så jävla fint att man inte kan sluta vara där.
Min morbor bor där under sommaren med två av mina kusiner :)
åkte båt, solade och myste :) jag älskar livet under den tiden <3
  
första bilden: simon, julia och sis. Andra bilden: helena, mami och morbor och sista bilden: bästa kusin :) <3

sista bilden är på huset i uddevalla och jag kan bara avsluta denna underbara resa med att säga:
det finns ställen du kan kalla hemma, men det finns bara en plats där du hör hemma <3
UDDEVALLA ÄR KÄRLEK FÖR MIG!

RSS 2.0