pytt i bagdad

oj, här har en vecka gått och jag har inte skrivit någonting :)
jag lever iaf och när skolan kommer igång så ska jag uppdatera mer, är i underbara överbraiga uddevalla just nu. Hemresan startar i morgon men jag kan behöva det! fiskpinnen&älskling saknas väldigt mycket <3


kort inlägg

laddar mobilen med musik inför morgondagen. Då åker man till uddevalla :)
benet är trött och jag är slut, så nu ska jag sova en stund!
tack fiskpinne och robin för att ni kom i går och stöttade mig även om jag inte kunde gå <3
blev en lång dag med världens bästa vänner, det gillas när man mår dåligt.
ha ett bra sportlov nu fina vänner.

dag två

   Sov riktigt bra i natt men tröttheten sitter fortfaranade i. Ont i ryggen och nacken pågrund av att jag inte har kunnat röra mig utan att få smärta i knäet. Halsen gör också fruktansvärt ont pågrund av att jag hade en slang i halsen när jag blev sövd och den smärtan sitter fortfaranade i.
   Smärtan i morse låg på en 2a och har nu stigit till en 4a i knäet. Det känns faktiskt skönt. Men jag är orolig att jag måste röra knäet mer än vad jag gör för att inte bli för stel i knäet. Men jag ska sova nu en stund så skriver mer senare när jag orkar ta fram datorn ...


Opertionsdagen

   Jag vaknade upp på torsdag morgonen vid halv sex ungefär och knäet mådde väldigt bra. Inga problem med att böja det eller med att sträcka det. Det enda som var problem var förskylningen. Näsan värkte och halsen började bli jobbig att få luft igenom. Men jag och mami begav oss ändå till hässleholm. Klockan 7 var vi framme och då satt vi och väntade i väntrummet. Vi fick komma in ganska snabbt och jag fick byta om till sjukhus kläder. Och nu tar jag alllting ganska fort eftersom det hände ganska mycket: sjukhussängen - prata med sjuksköterskan - doktorn kom och ritade på benet - narkosläkaren kom - mami gick och det var sista gången jag såg henne tills klockan 5.
   Jag somnade vid 9 och operationen tog en timme och allting gick som läkaren tänkt sig. Tog 2 senor ifrån hamstringen och sydde ihop som ett korsband. Och sedan skrapde de bort delar av menisken som inte gick att rädda. Sedan var allting klart och jag vaknade upp vid 11. Eller vaknade och vaknade. Det var ganska svårt att vara vaken eftersom man var hela slut i hela kroppen pågrund av narkosen. 
   På en skala från 1-10 där 1 var ingen smärta och 10 var värsta som man varit med om så hade jag när jag gick ur sängen, för första gången, ungefär en 6a. Men smärtan gick bort ju mer tiden gick och istället fick jag svimhetskänslan och illamåendekänslan. Och det var inte rolig, den var en ren pärs att gå igenom. Ingen mat fick jag ner och inte mycket vatten heller så jag fick vara kvar på sjukhuset en längre tid.
   Jag frågade ofta efter mami men jag fick inte se henne förrän klockan 5 då jag pratat med läkare, sjukgymnast och massa sjuksköterskor. Mami hade varit livrädd eftersom hon inte fått reda på hur operationen gått eller hur jag mådde och det gjorde mig väldigt förbannad eftersom de sagt till mig att mami redan vet allt.
   Kvällen när jag kom hem låg smärtan på 5 och benet var stor som ett bowlingklot. Låg mest i soffan hela kvällen och sov och försökte tänka positivt. 

dag ett alltså: smärt skala 5 och knäet är svårt att röra. Kryckor används och jag går försiktigt framåt. Allmän trötthet och smärta i hela kroppen pågrund av narkosen. Svårt med andningen också.

trötthet står på schemat

slutade vid 11 i dag och nu sitter man här, skulle varit hos sjukgymnasten men jag orkar inte gå dit. Skulle gått en runda med fiskpinnen i kväll, men orkar inte det. Och jag skulle ha lagt in musik på min mp3, men det orkar jag inte. Jag är egentligen tvungen att läsa igenom papprena inför thebigday i morgon, men vet ni vad? Jag orkar inte det heller, för jag är helt slut. Allting har gått så fort och i morgon då ligger jag i det vita *pip* sjukhusrummet. Det finns ing andra tankar än dit just nu. Något samtal ifrån uddevalla räddar mina tankar lite. Men annars finns det dock inget annat att tänka på. Jag tror jag går och lägger mig och sover en stund nu .. skriver senare kanske.
Om jag inte gör det, så wish me luck i morgon - operationsdags igen!

gravity

Set me free, leave me be
I don't want to fall another moment into your
gravity
Here I am and I stand so tall
Just the way I'm supposed to be
But you're on to me and all over me

Oh, you loved me 'cause I'm fragile
When I thought that I was strong
But you touch me for a little while
And all my fragile strength is gone


alldeles för söt video



Låten har vi på vårat bodybalance pass, åh jag blir så glad av den låten <3

men juste?

matteprov check
samhälledebatt check

, förutom att båda gick jättedåligt så är jag glad att de är över. Nu har man engelskaprov i morgon kvar och massa annat som ska hinnas med innan operationen på fredag. Det har sina fördelar att göra saker, då slipper man tänka på vad som kommer hända och ske. Men snart är det mat och sedan historia och då hamnar jag säkert framför datorn igen. Estetiskverksamhet och sedan är det träning till klockan sju i kväll. Tummen upp för det!


Jag och johanna gillar denna vidoeon :)

let the game begin '..


Under en livstid finns det många mål att sikta mot, men bara ett att göra dem i för att ta hela spelet.

j*vla spotify och datorn!



Spotify har sin egen vilja så det blir youtube som får stå för musiken ... bodybalanace plus kondition i kväll!

Jag vill så gärna sova nu ..

Pluggat klart, eller nästan klart i alle fall. Matteprovet kan jag men det bir svårare med engelskaprovet. Irriterande att man sa vara så dålig på engelska. Annars hade inte denna dagen lagt på att plugga engelska :o
Men men, jag missar indoorwalking i dag igen. Att jag aldrig ska hinna testa det. Men det blir träning i alle fall. Jag och mami ska gå till stan och kolla på fotboll om 20 min. Så det blir att jobba jobbaaaa med benen! i kväll spelar barcelona också, den får vi kolla på. Nu ska jag ta och byta om och ta en smootie sedan bär det av :)
Ska gå och lägga mig tidigt i kväll också efter how I meet your mother och two and a half men på :an, det är grejer det!

skidskytte klockan 22.00

Jag diggar verkligen när vi här i Sverige sänder os från ett annat land. Så jag och familjen kollar på skidskytte efter klockan 22.00. Det trodde jag aldrig jag skulle behöva säga eller skriva. Lite sådär kul information. Så jag ska väl gå och lägga mig snart och somna till skidskyttet, godnatt!


veckans träning sista delen kanske?

Nej där skämtade jag, det kommer klart att bli mer träning. Frågan är bara vad jag ska träna eftersom det är en stordag på fredag. Juste, för er som redan räkna ut det så är det operationsdags. Men här kommer veckans träning (med ändringar beroende på knäet)

Måndag: bodybalanace plus Wave träning i 45 min
Tisdag: sjukgymnast, funktionell träning
Onsdag: gymmet; styrka och kondition och bodybalance
Torsdag: knäprogram & spinning lätt
Fredag: operationen
Lördag: knäprogram
Söndag: knäprogram

Och om en vecka är jag antagligen hemma och packar eller så sitter jag i uddevalla <3

kan inte bestämma mig helt enkelt

   Hela torsdag kvällen, i alle fall från och med klockan åtta så tillbringade jag min lilla tid framför tvapparaten. Och jag kollade då på Vampirie Diaries, den nya serien. Och jag kunde f*n i mig inte bestämma mig om jag gillar den eller om jag hatar den. Den har bra handling och jag gillar att den inte har så många vampyrer utan den blir som en oc avsnitt. Och där är pluset som sjutton eftersom jag älskar oc. Men det som jag stör mig på är att den är så äckligt lik twilight. Åh det förstör hela serien, varför göra en kopia av twilight? det är dock väldigt onödigt.
   Allting är samma i den, almost:
Killen som har huvudrollen är vampyr - likadant som i twilight.
Killen blir kär i en tjej som inte är vampyr och har gått igenom något svårt - likadant som twilight.
Bella läser samma bok som Elena i serien
En är synsk - likadant som i twiligt
En riktigt snygg kille som heter jeremy - likadant som twiligt's lilla Jacob

   Jag får väl kolla vidare och se om jag gillar serien. den kan inte slå that's 70s show men den kan bli något att spendera på en torsdag kväll eller en lördag på tv6.play

Vad tycker ni?


ganska lätt men ändå svårt att förstå



en gammal klassiker; ibland är det svårt att gå vidare när man egentligen borde. ♥

dröm pass

enligt studierna och hemsidorna här nedan har jag funnit ett drömschema:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article6426318.ab
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article1720690.ab

måndag: gymmet (överkropp) 60 min + cykling 20 min
tisdag: intervall träning utomhus (vid ett fotboll eller handbollspass)
onsdag: bodypump eller något annat bra pass för både styrka och kondition
torsdag: spinning plus styrketräning (bra pass=rpm, spinning)
fredag: gymmet 60 min (underkropp) + löpning 20-40 min
lördag: vila (långrunda för att få igång kroppen, inget jobbigt)
söndag: yoga 60 min

3 motionspass som ska vara till för att förbränna fett (löpning och spinning)
3 motionspass som ska vara till för att bygga muskler (gymmet, bodypump)
beroende på hur otränad vs tränad du är så ska du helst köra minst 1 konditionspass (intervaller)
tiden på passena beror också på om du är otränad eller tränad.

förklaring varför detta är drömsenarie; en blandning av allt men självklat behöver man inte följa det och man ska deffinitivt ändra schemat varje vecka eftersom kroppen mår bra av variation. Så lycka till och hoppas ni kan använda detta :)



träna träna eller så .. tränar man!

veckans träning:

måndag: bodybalance
tisdag: gymmet med nicke & funktionell träning
onsdag: bodybalanace
torsdag: idrott & spinning lätt
fredag: vila
lördag: knäprogram & gymmet med nicke
söndag: indoorwakling


söndaaaag så väldigt mycket bra

träning med småpojkarna - check
träning med F98 i wä - check
pluggat - check
gått en lång runda - check
träffat fiskpinnen - check

duschat - ska göra nu
two and a half men klockan 9 - ska efter duschen
tagit det lungt - check check check


tips och tric...

nej detta är egentligen inget tips och tricks. Detta är sanning som ni alla måste äta :)
uddevalla = mona lisas = halv special med västkustsallad = livet goda stund = fett onyttigt = ingen bryr sig :D

GE MIG!


pp ppooo poooker faaace

gårdragen blev jätte bra :) tack så mycket för det gott folk!
har inget vettigt att skriva idag. Mer än att jag har haft en tjockis dag idag. Jag har ätit med duktigt mätt och gissa vad jag dricker nu? jag ångrar inte det och ibland stoppar jag skrivandet för att ... dricka! och vad dricker malin? Det är något ni ska gissa så svarar jag nästa vecka .. nej jag skoja. Hur fan hade det sätt ut egentligen? ... ungefär såhär ....... nej jag kommer inte på något. Bara så ni vet, varför jag gör ... hela tiden är för att det är då .. jag dricker :D haha. Jävla idi*t jag är. Nu kommer det fram .... jag dricker cola och det är sjuuukt gott! har nte druckit det sen ... i går(lite) och annars på typ 2 månader.
Jag ska gå och lägga upp min träning inför i morgon och sen ska jag kolla lite ... (haha jag vet jag dricker mycket) nej jag vet int vad jag ska kolla. Vill se män som hatar kvinnor med mami men jag tror inte jag orkar. Trött som sjutton är jag idag. Morgondagen ska spenderas med träning och ska nog få med fiskpinnen på indoorwakling :)

tackar för mig! pooooker faaceee juste ..

platt mage?

"En färsk amerikansk undersökning, som utfördes på råttor, visar att blåbär har en sådan effekt. Råttor som fick så mycket blåbär per dag att det utgjorde två procent av deras kost, hade efter 90 dagar mindre av det farliga magfettet runt midjan än råttor som inte hade fått blåbär. Dessutom hade de blåbärssmaskande råttorna hälsosammare kolesterolvärden."

Med andra ord, vill du minska midjemåttet? Ät blåbär :)


och jag som älskar blåbär, mums :)

Källa!

vårens hetaste träningar



Enligt Aftonbladets hemsida, så är de hetaste träningarna på våren dessa:

Crossfit - är en mix av styrka och kondition med övningar som genomförs med ett visst antal repetitioner under en viss tid. Tempot är högt men passens längd kan variera, från ett par minuter till en halvtimme. Allt från vikter, skivstång och kettlebells till ringar och chinstång används.
Exempel: X-fit express på World class, bootcamp på Sats eller Army training på sportlife.

funktionell träning - För om man bortser från de ytliga skälen behöver kroppen egentligen inte ha mer muskler än vad som är nödvändigt för att orka med vardagen. Funktionell träning har sitt ursprung i rehabilitering och anpassas individuellt efter den miljö och de aktiviteter som just din kropp behöver.
Exempel:  Trx suspension training

poledancing/stripaerobic - Syftet är att komma i form och ha roligt. Intresset tycks bara öka och fler varianter växer fram, som poledancing och umbrella-strip. Allt från stolaroch käppar till paraplyer och pålar kan användas.
Exempel: stripaerobic ska börja införas på olika gym

slowemotion - Bodymind-tänket är här för att stanna, det syns på alla varianter av yoga, pilates och chi gong som ständigt föds. Vi tänjer, stretchar, andas och utför rörelser med kroppsvikten som motstånd. Och alla former syftar till samma sak – att finna balans mellan kropp och själ.
Exempel: Allt ifrån detta nya programet slowemotion till Yoga eller bodybalance.

ÄR DU SUGEN PÅ NÅGOT AV DETTA, SÖK PÅ YOUTUBE SÅ SER DU VAD DET ÄR FÖR NÅGOT. SJÄLV ÄR JAG VÄLDIGT SUGEN PÅ STRIPAEROBIC :)

mediaproduktion på en onsdag

Ändrig i schemat idag, ska ha rörlig bild med Linus nu. Så blir att komma hem senare och då blir det body balance med fiskpinne och hennes mama i kväll vid 7 tiden. Blir även god matlåda i kväll också som består av fullkornspasta, bacon och stekta grönsaker. Ha det gott !



FÖRRESTEN: Tobias Linderoth ska till Elfsborg!


mitt 300-inlägg :) (allmänt ointressant)

veckans träning

Veckans träning kommer se ut såhär:

måndag: bodybalance
tisdag: knäeprogramet plus armar
onsdag: bodybalance
torsdag: bodypump
fredag: vila
lördag: vila
söndag: indoorwalkling


RSS 2.0