svar på frågor om mellanmål

det hjälper inte bara mig, utan det kan även hjälpa andra som har problem med maten. Detta inlägget kommer handla främst om just det vi all missar eller inte bryr oss om. Mellanmålet!


varför äta mellanmål?

Om du skippar ett mellanmål blir det alldeles för långt mellan middagarna. Blodsockret går upp och du blir mer och mer sugen på något och trötthetskänslan kommer upp. Själklart är det inte såhär för alla men detta är en typsik sympton.

Hur många/hur mycket mellanmål ska man äta?
Det beror helt och hållet på vad du äter och hur ditt liv ser ut. Tränar du eller sitter du bara hemma. Äter du en bra och energirik lunch behöver du kanske bara en frukt i mellan till nästa lunch. Men i vanliga fall bör man äta ungefär 2 lite större mellanmål t.ex en smörgås och senare på kvällen kan det var bra med en frukt.

Ska man äta mellanmål efter träning?
Efter du har tränat så har du kastqt bort all energi på den träning du utfört. Därför kan det ara bra att få energin upp igen. Du behöver inte alltid köpa en proteindryck utan en frukt räcker gott och länge.

Påverkar mellanmålet en viktminsking?
På sätt och vis. Du blir inte smalare eller tjockare av att ät ett visst mellanmål eller äta ett litet mellanmål. Mellanmålet gör att du blir mindre sugen på ett chocklad eller godis som gör att du går upp i vikt. Det kan även göra att du inte är lika hungrig när maten kommer då du kan äta en normalpotion istället för att ta flera omgångar.

Exempel på mellanmål:
Frukt är alltid praktiskt och gott
Smoothie (blanda lättyoghurt med frysta frukter och en banan om du tycker om det)
Äggröra (bra innan träning)
Fruktsallad
Ett glas lättmjölk med ett sportknäckebröd med skinka
Råa grönsaker med avokado dipp
en hand med nötter (osaltade)
Kesella 1 % med mosadfrukt




Källor:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article346161.ab
http://www.tasteline.com/Halsa/GI-Guiden/Mellanmal-med-lagt-GI/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0