liten krönika

   I går spelades ännu en champions Leauge match, det var nog till och med två stycken. Manchester United mot Milan och Real Madrid mot Lyon. Man kan alltså säga att detta var ett par ganska bra matcher. Man vill se mycket mål, man vill se spänning, man vill se fajt om bollen hela tiden, man vill se en riktigt fotbollsmatch. 
   Manchester United mot Milan. För ett lag blev det en stod seger med 4-0 och för ett lag tog resan slut och den resan hade kanppt börjat. 
   Real Madrid mot Lyon. För ett lag blev det en snopen förlust och ute ur spelet och för ett lag med ett jävlar anama blev det ett hopp närmare en seger som knappt varit möjlig.

*******

  Jag har länge trott på Milan. De har sätt så bra ut och jag hade en väldigt bra magkänsla som sa att till och med kunde slå man utd. Men kanske var united för svårt eller mer taggade? De hade trots allt förlorat en av sina stora spelare, C. Ronaldo, och i ligan så har de svårt med chelsea. Hade de nerverna kvar till båda cuperna? De tog i alle fall fram vinnarskallen i gårdagens match och körde över Milan. Det blev en dubbelvinst för United, för på en annan sida av världen. Så förlorade C. Ronaldo's madrid och uteblev i från cupen. Kunde det kännas som en bättre vinst för United fan? Nej jag tror knappast det. Men jag vill ändå säga en sak om Milan ... bättre lycka nästa gång. Någon gång ska de nog ta hem de, inte idag. Kanske inte nästa år men kanske nästa?

*******

  Det må ha varit en dubbelvist för United och i sådana fall en dubbel förlust för Real. Ute ur cupen på ett snopet mål när det var 15 minuter kvar av matchen och de var då tvugna att göra två mål för att gå vidare. Det kunde inte bli någon förläggning eftersom Lyon gjort flest mål på borta plan. 
   Real hade allt, de kunde passa, de kunde göra ett mål och de kunde springa och dribbla. Men vad gjorde de att dem kunde tricksa med bollen. Alla säger det, man vinner inte Champions League genom att tricksa sig runt matchen, utan genom att göra flest mål. United gjorde flest mål och det gjorde även Lyon. Skillnaden mellan Lyon och Real var ganska enkel. Viljan! 

*******

   Låt det för all framtid vara så: att för att vinna, måste man göra flest mål och ingeting annat. Barcelona spelar nästa vecka. De har haft en svacka och som en trogen supporter undrar man såklart? tar de fram viljan eller låter de munnen sköta jobbet?
@MalinRindvik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0